Te + Én

Amikor a veszekedés is hasznos

A veszekedések nem mindig feltétlenül csak rosszat jelenthetnek. Néha, egy vita éppen feldobja az ellaposodott kapcsolatot, és inkább segít, mint árt.

Nemrég írtunk egy asszonyról, aki azért vált el a férjétől, mert az túl kedves volt hozzá. A nő azt hiányolta, hogy még egy jót veszekedni sem tudott vele, nem volt tűz. Elsőre furcsának hangzik, de ha belegondolunk, a változatos hétköznapokhoz néha bizony kell egy kis veszekedés.

pexels.com/Vera Arsic

pexels.com/Vera Arsic

A veszekedés nem csak azt jelenti, hogy valamiben nem értenek egyet a párok, hanem formálódás, csiszolódást és főleg a másik fontosságát jelzi. Mert azt akarjuk elérni, hogy értsen minket, vagy mi megértsük őt. Veszekedés nélkül minden olyan unalmas lenne.

De, ahhoz, hogy egy-egy vitából jól jöjjön ki a kapcsolatotok, ahhoz egy jó konfliktuskezelés is kell. Fontos, hogy a vita ne haraggal és sértődéssel érjen véget, és főleg ne így feküdjetek le aludni. Soha ne vigyétek át másnapra a dühöt. Engesztelés lehet a szex, ami sok párnál jól működik. Aki még nem próbált egy-egy vitát szexel megoldani, annak ez a megoldás érdekes lehet, de egy kísérletet mindenképp megér…

Vita közben amúgy is mindig tartsátok szem előtt az őszinteséget és egymás tiszteletét. Ne bántsátok a másik rokonait, szavakkal sem, és mindig keressetek megoldást a problémára. És azt se felejtsd el, hogy a veszekedésetek mindig csak rátok tartozik. Nem kell sem közönség, sem döntőbíró.