Te + Én

Ami minden nőt megillet egy párkapcsolatban

Vannak olyan elveink, melyekről azt hisszük, hogy sosem fogunk lemondani, bárki is jön az életünkbe. Aztán némelyikről mégis, és lehet, még jót is tesz. De vannak olyanok is, amiről soha nem szabadna egy nőnek lemondania, egyetlen párkapcsolatban sem.

Az egyik ilyen a szabadság, vagy, ahogy ma már divatosan nevezik az énidő. Csak mert szerelmes vagy, és van egy társad, még nem kell eldobnod a régi szokásaidat – főleg, ha szeretted. Egyedül sok mindent máshogy tehettél meg, volt időd a barátaidra vagy épp a sportra. De a kapcsolatodban sem kell lemondani egyikről sem, csak alakítsd át a megszokott napi rutinod, és fogadtasd el a pároddal, hogy te ilyen vagy. Így ismert meg, így fog szeretni.

Fotó: iStock.com/Jacob-Ammentorp-Lund

Fotó: iStock.com/Jacob-Ammentorp-Lund

Mint, ahogy jár neked a tisztelet is. A tisztelet minden kapcsolatban elengedhetetlen, legyen az szerelem vagy barátság. Nézz a tükörbe, és válaszolj magadnak őszintén: tudnál olyan férfival lenni, aki nem tisztel? Aki lenézi a munkádat, vagy akár a családod, esetleg azt, hogy hol laksz? Ne akarj más lenni, csak azért mert ez az elvárás. Gyengeséget szül, és előbb-utóbb ezt a férfi is megunja.

A hűséget is ide lehet sorolni. Sokan úgy gondolják, hogy aki egyszer megcsal, az máskor is megteszi, és nincs második esély. A megcsalásnál az indítékot mindig át kell gondolni, és ha elkezded elemezni, kiderülhet, hogy talán mind a ketten hibáztatok. Fogalmazzunk úgy, hogy az őszinteség a fontos, és az, ami mindenképp megillet. De biztonság nélkül sem nagyon lehet egy kapcsolatban sem megmaradni. Rettegésben még senki nem töltötte el boldog éveit. Ez lehet anyagi, lelki vagy fizikai biztonság, a lényeg, hogy érezd.