Te + Én

A kacérkodás kétélű fegyver

Amikor valaki féltékennyé akarja tenni a partnerét sokszor azért teszi, mert szerelmes belé, és az érzelmeit nem viszonozzák. Akkor viszont adódik a kérdés: érdemes egy olyan emberért harcolni, aki nem szeret minket eléggé? Ugye, hogy nem?

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a féltékennyé tevés ne szerepelne mindegyikünk fegyvertárában. Talán a hölgyekre jellemzőbb a finom manipulációnak ez a formája. Persze a trükkök többségét ismerik a férfiak is.

Fotó: iStock.com/clownbusiness

Fotó: iStock.com/clownbusiness

Ennek ellenére vannak olyan helyzetek, amikor ehhez az eszközhöz kell nyúlni, de csak finoman, hiszen a kacérkodás sokszor sérti a férfiak büszkeségét és a reakció a szöges ellentéte lesz annak, amit el akartunk érni.

1. Az egyik legtöbbet alkalmazott technika a flört vagy a randi.
Hogy beválik-e, vagyis féltékeny lesz-e a másik fél? Ha még van érzelem, akkor mindenképpen, tehát a hatékonysággal nincsen gond. Viszont, hogy megéri-e, az már más kérdés.

2. Bár a féltékenység szinte garantált, valahogy azt érzi tőle a férfi, hogy hülyének nézik, hogy nem becsülik, átverik, ez pedig egy olyan kapcsolatot, aminek az alapja a bizalom kellene hogy legyen, igencsak megingat.

3. Hogy van-e olyan praktika, ami beválik? Van. Ha a nő boldog, kiegyensúlyozott, szexisen öltözködik és láthatóan elégedett magával, az minden férfi érdeklődését felkelti, függetlenül attól, hogy a nő duci, vékony, fekete vagy szőke. Ha pedig a kisugárzása felkelti mások érdeklődését, akkor annak a személynek sem lesz közömbös, akit féltékennyé akar tenni.

Vigyázat, a féltékenység-fegyver könnyen elsülhet visszafelé is! Sokan ugyanis úgy vélik, hogy „ha tudja, vigye”, el kell engedni a partnert. Szóval a trükkök többségének nincs értelme, hiszen az eltűnt szenvedélyt nem féltékenységgel lehet visszahozni, hanem azzal, ha rádöbbentjük a másikat, hogy miért is szeretett belénk, s olyanok leszünk újra. Ez mindig működni fog!