Te + Én

Mikor veszel feleségül?

Ez az a kérdés, amit már régen szeretnél megkérdezni? Hetek, hónapok, netán évek óta? Fontolgatod, latolgatod, halogatod? Mert nem érted, miért nem áll eléd egy szál rózsával végre. Mire vár? Miért nem kér már feleségül?

Talán nem szeret? Fél a kötöttségektől? El akar hagyni? Vagy mást szeret?

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Rendszerint nem erről van szó. Kétféle férfi van. Aki nősülni akar, és aki nem. Most már csak az a kérdés, hogy melyikkel találkozunk. Egy biztos, nem túl szerencsés ötlet az áhított ifjút mindennap elcibálni a menyasszonyiruha-kölcsönző kirakatához. Nem szerencsés az se, ha orvul ráuszítjuk az ismerőseinket, vegyék már rá a nyilatkozatra.

Nem szerencsés azzal sem példálózni, hogy a legjobb barátnőnk már háromszor is elkelt, mert a rossz példa nem példa. Célravezető ugyanakkor, ha kimutatjuk előnyös tulajdonságainkat, például titkon felvarrjuk a leszakadt inggombját, vagy meghívjuk egy vacsorára, amit mi magunk készítünk. Vigyázat! Fontos, hogy ehető legyen!

Nem árt, ha néhány házisárkány-vonásunkat eltitkoljuk, például nem rendezünk féltékenységi jeleneteket, nem tiltjuk el a barátaitól, nem kiabálunk vele, amiért elfelejtett rózsacsokrot hozni. Kell persze egy cseppnyi csalafintaság is: elmesélhetjük például, hogy kollégánk mostanában folyton köröttünk sündörög, és komoly szándékai vannak. (Még ha nem is igaz.) Biztosíthatjuk szerelmünket arról, hogy számunkra egyáltalán nem fontos a házasság, hisz most vagyunk fiatalok, ráérünk még lekötni magunkat egyvalakihez. Előfordul,hogy ez használ, de az is előfordulhat, hogy nem.