Te + Én

Kezd pislákolni a szerelem? Így segítsünk rajta

Teljesen természetes, ha egy szerelem nem ugyanazon a lángon ég folyamatosan, hiszen ha hosszú ideje vagyunk együtt, akkor normális, ha ingadozóak az érzelmeink, és néha nagyon nagy lángon ég a szerelem, néha pedig kevésbé. Azonban ha elkezdünk aggódni, hogy egy ideje már csak pislákol az a bizonyos érzés, akkor érdemes pár praktikát bevetnünk, hogy még sokáig együtt maradjunk párunkkal.

Bókoljunk

Egy idő után az ember már alig vagy szinte egyáltalán nem dicséri párját, mert azt gondoljuk, szerelmünk úgyis tudja, mit gondolunk róla, hiszen azért vagyunk vele, mert jó véleménnyel vagyunk róla. Pedig ezek a bókok rengeteget számítanak a mindennapokban. Próbáljuk szerelmünket emlékeztetni folyamatosan, hogy mind külsőleg, mind belsőleg vonzónak találjuk, ezáltal pedig ő is másképpen fog hozzánk állni. Emellett mi, nők is nyugodtan bókolhatunk a férfinek, ebben semmi rossz nincs, hiszen nekik is szükségünk van néha arra, hogy megcsiklandozzuk a büszkeségüket és a hiúságukat.

Fotó: iStock.com/Merlas

Fotó: iStock.com/Merlas

Megfelelő kommunikáció

Ha azt érezzük, hogy a házasságunk inkább hasonlít üzleti, mint szerelmi kapcsolatra, akkor ideje elgondolkoznunk. Ha a beszélgetéseink kimerülnek a pénzügyek, az autó, a lakás és a különböző hivatalos dolgok elintézésében, akkor az azt jelenti, hogy szerelmünkkel nem töltünk elég időt, hiszen nincsenek már mély beszélgetéseink. Vegyük rá magunkat, hogy heti egyszer legalább ténylegesen üljünk le, és beszélgessünk érzelmesen vagy akár könnyedén. Ha pedig bármilyen problémánk van, vagy aggódunk azért, mert szerelmünk pislákolni látszik, nyugodtan üljünk le, és merjünk róla beszélni párunkkal. Együtt mindent könnyebben meg lehet oldani, mint ha csak magunkban tartanánk és elfojtanánk a dolgokat.

Közös programok

Egy idő után talán elfeledkezünk arról, hogy mennyire fontos a minőségi idő eltöltése kedvesünkkel, és minden csak megszokássá válik. Idézzük fel a kezdeti időket, amikor elkezdtünk ismerkedni. Hova mentünk? Mit csináltunk? Tegyük meg ezeket a dolgokat újra, menjünk el abba az étterembe, ahol először vacsoráztunk együtt, és aztán sétáljunk ott, ahol a kapcsolatunk kezdetén tettük szerelmesen andalogva. A lényeg, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy miért is szerettünk bele a másikba.