Te + Én

Egyszerű módszerek, amikkel megtarthatjuk az izgalmat és a tüzet a kapcsolatunkban

A hosszú távú kapcsolatokban az az egyik legnehezebb feladat, hogy megtartsuk az izgalmat, az érdeklődést, a tüzet egymás iránt. A szakértők szerint nem szabad, hogy mindez elvesszen, jó hír azonban, hogy tehetünk azért, hogy valóban megmaradjon. Ilyenek ezek az egyszerű módszerek, amikkel megtarthatjuk az izgalmat és a tüzet a kapcsolatunkban a szakértők szerint.

Egy hosszú távú kapcsolatban előfordulhat, hogy egyszer csak arra eszmélünk, hogy unatkozunk, hogy minden napunk ugyanúgy telik. Mintha valami eltűnt volna – s valószínűleg így is van: elmaradt a kapcsolatunkból az érdeklődés, az izgalom. De nem kell, hogy így legyen: tehetünk ellene. A szakemberek szerint ezek az egyszerű módszerek segíthetnek abban, hogy megtarthassuk az izgalmat és a tüzet a kapcsolatunkban.

Nevessünk együtt sokat

A nevetés az unalom egyik legjobb ellenszere. Ha egy mód van rá, törekedjünk arra, hogy mindennap legyen olyan pillanat, amikor együtt nevetünk valamin, ami mindkettőnk szerint igazán vicces.

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Mutassuk, hogy érdekel bennünket az, amit a párunk mond

Ha már régóta együtt vagyunk, hajlamosak lehetünk már oda sem figyelni arra, amit a párunk mond vagy mesél nekünk. Az aktív hallgatás fontos a párkapcsolatban, azt mutatja, hogy mennyire érdekel bennünket a másik.

Dicsérjük meg egymást

Szívesen hallgatjuk a bókokat, de ne feledjük, hogy a párunknak is jólesnek a kedves szavak. Dicsérjünk meg valamit a párunkon, amit kedvelünk benne, ami miatt szeretjük. A legapróbb bók is sokat jelenthet számára.

Nézzünk egymás szemébe

Törekedjünk arra, hogy mindennap legyen néhány másodperc, amikor akár némán is egymás szemébe nézünk. Ez igen intim és meghitt pillanat lehet kettőnk között, hiszen két ember között a szemkontaktus elmélyítheti a kapcsolatot és bizalmat kelthet.

Romantikázzunk

Ne felejtsük el a romantikát, törekedjünk arra, hogy helyet kapjon a kapcsolatunkban. Az elején még természetes, hogy randizunk, az idő múlásával azonban elmaradhatnak a közös programok. Ne hagyjuk, hogy így legyen.