Te + Én

Miért fontos, hogy higgyünk a szerelemben?

Ha az ember sokat csalódik, akkor hajlamos feladni a reményt. Egy idő után már nem is tudjuk, pontosan mit keresünk egy férfiben, sőt, lassacskán már a szerelemben sem hiszünk, csupán abban, hogy kell valaki mellénk, hogy ne egyedül öregedjünk meg. Miért fontos az, hogy újra átgondoljuk magunkban, pontosan miért is keressük a szerelmet?

Az igaz szerelem akkor talál ránk, amikor a legkevésbé számítunk rá, még akkor is, ha mi már elveszítettük a reményt arra, hogy valóban megtaláljuk. Sok csalódás után az ember hajlamos elfelejteni, hogy miért is jó a szerelem, és miért is fontos egyáltalán hinni benne. A szerelem pedig sokkal több annál, hogy ne legyünk egyedül. Ezeket az okokat szedtük össze.

Lelki társ

Ha szerelmesek vagyunk, és rátaláltunk a párunkra, akkor az a személy minden tekintetben a társunk. Ez a valaki így nemcsak az lesz, akivel a legtöbb időnket eltöltjük, és akivel a legtöbb közös programunk van, hiszen a másik a valódi lelki társunk. Az az ember, aki anélkül is tudja minden gondolatunkat, hogy meg kéne kérdeznie. Aki egy nézésből tudja, hogy milyen kedvünk van, és akivel bármikor bármit meg tudunk beszélni. Ez a személy a másik felünk, aki kiegészít bennünket, és teljessé teszi az életünket.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Támasz

A barátok természetesen örök életünkre elkísérhetnek bennünket, és ha igaz barátokról beszélünk, akkor ott vannak akkor is, ha baj van. A szerelmünk viszont tényleg mindig ott van, ő a mankónk, a támaszunk, bármiről is legyen szó, ez pedig oda-vissza működik. Ápoljuk egymást, ha az egyikünk betegeskedik, és kisegítjük a másikat minden helyzetben. A szerelmünk az, akihez hozzábújunk, amikor rosszkedvünk van, és akivel először megosztjuk az örömünket és a bánatunkat egyaránt. Ő az, akire a világon a legbüszkébbek vagyunk, és akinek elég ránk mosolyognia ahhoz, hogy a szívünket melegség töltse el.

Az élet leckéket ad nekünk, azzal az okkal, hogy azokból tanulva megtaláljuk az igazi boldogságot. Azt, hogy mikor jön el ez a bizonyos boldogság, sajnos nem tudhatjuk, ám a hit mindennél fontosabb. A csalódások az élet velejárói, ám ha minden okkal történik, akkor később megérthetjük, hogy mi miért történt. Addig pedig bízzunk abban, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet. Azt a valakit, akit valóban megérdemlünk.