Te + Én

Karácsonyi piknik – békés reggelek a fa alatt

Karácsonykor hajlamosak vagyunk mindannyian egy kicsit túl sokat főzni, ami bizonyos szempontból feleslegesnek tűnhet, viszont ha úgy tervezzük, hogy az ünnepek utáni pár napban feléljük a maradékokat, akkor nem vész kárba semmi. Ezekben a napokban csaphatunk a sok-sok finomságból egy vidám pikniket is a fa alatt.

Miután túl vagyunk a szentestén, a családlátogatásokon, és a karácsony még mindig tart, akkor bizony érdemes belelazulni egy kicsit az ünnepbe. Sok-sok finomsággal van tele a hűtőszekrény, többféle sütemény pihen a kamrában és várja a sorát, és végre mindenki együtt van otthon, anélkül hogy rohanna valahova.

Ráérős reggelek

Pihenjük ki magunkat, hiszen az utolsó napokban nemcsak a munkahelyünkön volt nagy a hajtás, hanem otthon is, sütöttünk, főztünk, takarítottunk, ajándékokat csomagoltunk, és közben szerveztük a családi találkozókat. Szenteste másnapján aludjuk ki magunkat, ne rohanjunk sehova. Ha pedig mindannyian kimásztunk az ágyból, maradjunk még egy kicsit pizsamában, és telepedjünk be a fa alá. Olyan rövid ideig díszíti csak az otthonunkat, élvezzük ki ezt a pár napot, hetet.

Fotó: iStock.com/ Liderina

Fotó: iStock.com/ Liderina

Takaró, kakaó és a család

Hogy mire van szükségünk egy karácsony reggeli piknikhez? Nem kell más, csak egy nagy puha pléd, néhány bögre kávé, a kicsiknek kakaó, és egy kis maradék sütemény. Gyönyörködjünk együtt a fában, nézegessük meg közösen az ajándékokat és ha van közöttük valamilyen játék, játsszunk is egyet úgy, ahogy vagyunk, pizsiben, kócosan, felszabadultan.

Mesedélelőtt

A tévécsatornák ilyenkor ontják magukból a vidámabbnál vidámabb karácsonyi filmeket és meséket, miért is ne tarthatnánk egyik délelőtt egy igazi mesemaratont? Engedjük meg magunknak ezt a kis lustálkodást, együtt töltött időt, és ne gondolkodjunk azon, hogy milyen teendők várnak ránk. Egyszerűen adjuk át magunkat a pillanatnak.