Te + Én

Hogyan szeressük meg az egyedül élést egy hosszú kapcsolat után?

Ha lezártunk egy komoly és hosszú kapcsolatot, akivel ráadásul együtt is éltünk, akkor utána nagyon nehéz lesz kezdetben az egyedüllét. Hirtelen nem tudjuk, mit kezdjünk magunkkal, és a magányosság érzése könnyen eluralkodhat rajtunk. Mit tehetünk, hogy ez ne így legyen, és hogy elkezdjük élvezni az egyedüllétet?

Önmagunk megismerése

Ha hosszú idő után újra egyedül élünk, az sok mindenre rádöbbenthet minket, hiszen amikor az ember folyamatosan egyedül van egy lakásban, akkor egyedül marad a gondolataival. Ezeknek viszont nem kell mindenképpen rossznak lenniük. Sokkal jobban megismerhetjük önmagunkat, hogy milyen döntést pontosan miért hoztunk meg, és miért tartunk ott, ahol tartunk. Ki is tisztul a kép, és rájöhetünk, hogy egyedül is vagyunk olyan erősek, mint mással.

Fotó:Freepik/nensuria

Fotó: Freepik/nensuria

Énidő

Ha egyedül élünk, hirtelen csomó időnk felszabadul, hiszen nem kell a párunkkal foglalkozni vagy beszélgetni, így sokkal több energiát tudunk szánni saját magunkra és azokra a dolgokra, amiket eddig talán elhanyagoltunk. Ilyen lehet az olvasás, a zenehallgatás, esetleg bármilyen testmozgás, a jógától a pilatesig, ami kikapcsol, feltölt minket, és amitől jobban érezhetjük magunkat.

Vendégség

Ha valaki egyedül él, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig egyedül kell lennie. Nyugodtan szervezhetünk vendégséget, ahova meghívjuk a barátainkat vagy a szeretteinket, így pedig igen értékes időt tölthetünk el anélkül, hogy azon gondolkoznánk, milyen rossz nekünk.

Vészterv

Ha rossz állapotban vagyunk, és azt érezzük, hogy már nyúlnánk a telefonunkért, hogy felhívjuk az exünket, akkor mindenképpen legyen egy tervünk. A terv pedig az, hogy ilyenkor nem a volt párunkat hívjuk, hanem egy közeli ismerősünket, akiben megbízunk. Mindenki érzi magát olykor-olykor egyedül, ezen semmi szégyellnivaló nincs, így ezek a telefonok vagy akár találkozások, amiket ilyenkor „bevetünk”, teljesen természetesek, ám annál szükségesebbek.