Te + Én

Így hagyhatunk ott elegánsan egy rossz randevút

A rossz randi mindenki rémálma. Hiszen alig várjuk, hogy végre megismerjük azt a valakit, aki az életünk hátralévő részében igazi társunk lehet, ehelyett pedig ott ülünk valakivel szemben egy kávézóban vagy étteremben, és azon gondolkozunk, hogy vajon mit keresünk ott. Hiába igyekeztünk, és öltöztünk ki az alkalomra, ha a helyzet kellemetlen. Mit lehet ilyenkor tenni? Segítünk: így hagyhatunk ott elegánsan egy rossz randevút.

Nem könnyű egy vesztes helyzetből győztesként kilépni, mégsem lehetetlen. Ha egy rossz randin találjuk magunkat, egymás után juthatnak eszünkbe a mentőövek – nem etettük meg a macskánkat, ég a gáz a tűzhelyen, nem zártuk el a vízcsapot, sokat kell dolgoznunk, vár a munka otthon. A közhelyes kifogások helyett segítünk néhány ötlettel: így hagyhatunk ott elegánsan egy rossz randevút.

Pontos összeggel érkezzünk

Legyen nálunk annyi pénz, hogy fizetni tudjuk azt az egy italt, amit a randi közben rendelünk, és elegendő a hazamenetelre. Miért csak egy ital? Mert ennyi idő alatt el tudjuk dönteni, hogy szimpatikus-e a másik, vagy sem. És vagy egyedül sietünk haza, vagy ha szimpatikus, hazakísérhet bennünket.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Engedjük el a helyzetet

Fogadjuk el, hogy így jártunk, és hozzuk ki a lehető legjobbat az egészből. Beszélgessünk, tudjunk meg néhány dolgot a másikról, majd a randi végén udvariasan köszönjünk el.

Legyünk barátságosak, de ne kedvesek

Beszélgessünk a másikkal, de arra figyeljünk, hogy ne legyünk félreérthetők. Ne flörtöljünk, ne küldjük a jeleket. Törekedjünk a semleges témákra.

Megfelelő szünet

Minden beszélgetésben beáll egy olyan szünet, ami jó alkalom lehet arra, hogy megköszönjük a találkozót, és távozzunk. De akár a mosdóba is kimehetünk egy adandó alkalommal, és amikor visszatérünk, közöljük, hogy köszönjük az estét, de mi most távozunk is.

Legyünk határozottak

A számla kifizetésénél ragaszkodjunk ahhoz, hogy a saját fogyasztásunkat mi fizessük. A búcsúnál is legyünk határozottak, és közöljük a másikkal, hogy egyedül szeretnénk hazamenni.

Megszokott kifogások

Ha nincs más lehetőség, és nem bánjuk a füllentést, még mindig felhasználhatjuk a cikkünk elején felsorolt néhány kifogást, amelyek segíthetnek abban, hogy valami okkal otthagyjuk a rémes randit.