Te + Én

Ezeket a dolgokat fontos átgondolnunk a nagy igen előtt

Ha egy ideje már együtt vagyunk a szerelmünkkel, és úgy érezzük, készen állunk új alapokra helyezni a kapcsolatunkat, akkor előtte érdemes átgondolni pár dolgot. Ha ugyanis együtt akarjuk leélni az életünket, akkor jó, ha minden kényes kérdést előre megvitatunk, mielőtt belevágunk a közös útba.

Pénzkérdés

A pénz mindig is egy sarkalatos pontja volt és valószínűleg lesz a kapcsolatoknak. Bár mielőtt férjhez megyünk, nem a pénz az első, ami számunkra a legfontosabb, hiszen ez a kérdés nem valami romantikus, de attól még fontos, hogy átbeszéljünk ezzel kapcsolatban pár dolgot. Ilyen például a közös vagy külön kassza kérdése. Hosszú távon azt szokták mondani, hogy érdemesebb közös kasszán lenni a párunkkal, hiszen így mindenkinek tiszta minden, ráadásul sokkal könnyebben átbeszélhetjük és rendszerezhetjük a közös kiadásainkat. Emelett persze mindenkinek lehet saját megtakarítása, ha attól jobban érzi magát.

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Mennyi az annyi?

Mégis mennyi idő után mondjunk igent valakinek? Ez a kérdés talán a legbonyolultabb és a legösszetettebb, hiszen mindenki más, mindenkinek másra van szüksége. Valakik akár 10 évig is együtt vannak anélkül, hogy összeházasodnának, és amikor végre elszánják magukat a nagy lépésre, akkor szakítanak. Valakik pedig akár kevesebb mint egy év után eljegyzik egymást, és aztán életük végéig együtt maradnak. A kérdés az, hogy mennyire ismerjük a másikat, és mennyire vagyunk egymásra hangolódva. Ne foglalkozzunk mások véleményével, hallgassunk a saját megérzéseinkre, mert valamikor nem számít a logika és a statisztikák. Ha életünk párját még csak fél éve ismerjük, de azt érezzük ő az igazi, akkor ne féljünk igent mondani, csak azért, mert a társadalmi normák mást mondanak.

Gyerekkérdés

Bár úgy gondoljuk, hogy az első hónapokban nagyon ciki felhozni a gyerektémát, ám higgyük el, ez nincs így! Fontos, hogy ebben a kérdésben mindketten ugyanazt akarjuk, hiszen ha később derül ki, hogy valamelyik fél nem akar gyereket, esetleg teljesen más elképzelései vannak, akkor sokkal fájdalmasabb lesz az elválás. Érdemes tehát ezeket a kérdéseket még az elején tisztázni, de legkésőbb a nagy igen elhangzása előtt.