Te + Én

Ez a 7 leggyakoribb kapcsolatromboló helyzet a szakemberek szerint

Vannak olyan helyzetek, amelyekből nehéz győztesen kikerülni. Kellemetlenek és bárcsak ne történtek volna meg, mégsem tudtuk elkerülni. Ha túl vagyunk rajtuk, nagy levegőt veszünk és próbáljuk elfelejteni. Viszont könnyen lehet, hogy a másokkal való kapcsolataink látják ennek kárát. Sőt, a szakemberek szerint akár a párkapcsolatunk is! Íme ezek közül néhány: ez a 7 leggyakoribb kapcsolatromboló helyzet a szakemberek szerint.

Rossz első randi

Nem lehet tökéletes, az tény, viszont biztos sokunknak vannak emlékei tipikusan rossz első randevúkról, amik meghatározóak voltak a jövőre nézve, vagyis nem követte azokat második. A beszélgetés során kiderülhet, hogy nem illünk össze.

Eltérő humorérzék

Vagy ha a másiknak egyáltalán nincs humorérzéke. A humor, a nevetés fontos egy kapcsolatban, ha ez nem passzol, akkor az egyik fél szinte biztos, hogy megérzi, hogy valami nem működik jól kettejük között.

Fotó: iStock.com/Motortion

Fotó: iStock.com/Motortion

Más pénzügyi célok

A boldog, hosszan tartó párkapcsolat szempontjából fontos, hogy hasonlóak legyenek a párok pénzügyi tervei. Ha ez eltérő, az akár gyakori feszültséghez, nézeteltéréshez is vezethet.

Félénkség

A felmérések szerint a férfiak több mint 40 százaléka szereti, ha a párja extrovertált. Vonzó ugyanis számukra, ha egy nő tudja, hogy mit akar és azt ki is mondja. Magabiztosabbnak hat, azt mondják, hogy a félénkség a legtöbb esetben „nem jön be” nekik.

Lelkesedés hiánya

Az unalom, illetve a másik unott „ábrázata” is meglehetősen kiábrándító lehet. Nem csoda, ha ez is szerepel ezen a listán, mint az egyik leggyakoribb kapcsolatromboló dolog. A lustaság az életminőségünkre is rányomhatja a bélyegét.

Korkülönbség

Azt szokták mondani, hogy nem számít a kor, a szakemberek azonban másképp látják. Szerintük az a legideálisabb, ha a férfitól 5 évvel fiatalabb a nő. Persze ez csak statisztika, bármilyen korú párok lehetnek nagyon boldogak, viszont abban lehet igazság, hogy ha az egyik fél nagyon fiatal, kevesebb közös pont, közös érdeklődés lehet a két fél között.

Hálószobatitok

Az intim együttlétek is fontosak egy párkapcsolatban – hosszú távon fontos, hogy harmónia és megértés legyen a felek között a hálószobában is. Ha ez nincs meg, az bizony a kapcsolat rovására mehet.