Te + Én

Pozitív dolgok egy párkapcsolatban, amiket ne hagyjunk, hogy rutinná váljanak

Amikor együtt vagyunk valakivel, akit szeretünk, nehéz mindent kézben tartani, minden dolgot figyelemmel kísérni, ami a kettőnk kapcsolatát érinti. Ami zavaró, arra hamar felfigyelünk, viszont előfordulhatnak olyan dolgok, amelyek valójában jók, ezért akár könnyen hozzá is szokhatunk, ám a kapcsolatunk szempontjából nem biztos, hogy hasznosak. Mint például ezek a pozitív dolgok egy párkapcsolatban, amiket ne hagyjunk, hogy rutinná váljanak.

Nincs tökéletes párkapcsolat, de boldog és kiegyensúlyozott lehet. Az egészséges, hosszú kapcsolatokra jellemző, hogy megszokjuk azt, ahogyan a dolgok működnek közöttünk, ez pedig megnehezíti a helyzetünket, hogy másképp, kívülről nézzünk a kapcsolatunkra. Az egyértelműen zavaró dolgokat könnyen kiszúrjuk, de vannak olyan dolgok, amelyek inkább pozitívan hatnak, ezért elfogadjuk azokat – a szakemberek szerint azonban figyelnünk kellene, nehogy megszokott rutin váljon belőlük. Mint például ezek!

Fotó: iStock.com/bernardbodo

Fotó: iStock.com/bernardbodo

Hallgatás: ha már több éve vagyunk együtt, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tudjuk, mit gondolna, mit mondana a másik, ezért azon kaphatjuk magunkat, hogy kevésbé figyelünk a másikra.

Fizikai érintkezés: egy gyors puszi elalvás előtt, vagy amikor találkozunk – gyorsan napi rutinná válhat és nem erőltetjük meg magunkat, hogy több, intimebb kapcsolat is legyen közöttünk.

Együtt töltött idő: délután, esténként együtt vagyunk fizikailag, de valójában mindketten mással foglalkozunk. Teremtsük meg a lehetőséget, hogy tudjunk valóban egymásra figyelni, együtt lenni.

Bókok, vallomások: ha minden nap halljuk ugyanazt a bókot, kedves mondatot vagy szerelmi vallomást, egy idő után már nem is figyelünk rá. Törekedjünk arra, hogy ritkábban, de annál őszintébben tegyük ezeket a kijelentéseket.

Segítünk egymásnak: amikor lehetőségünk van rá, segítünk egymásnak, hogy könnyebben boldoguljon, de ne vegyük készpénznek, hogy a párunk majd mindig segít, mindent megcsinál helyettünk.

Kényelmes öltözködés: már nem kell elcsavarnunk senkinek a fejét, a párunknak meg úgy tetszünk, ahogy vagyunk – biztos, hogy nem zavarja a másikat, hogy mostanában elhagyjuk magunkat?