Te + Én

Télen születnek a komoly kapcsolatok

Alapvetően a tavaszt és a nyarat tartjuk annak az időszaknak, amikor a leginkább szükségét érezzük a hódításnak, a szerelemnek. Ám az ünnepek táján és a téli ingerszegénységben születik a legtöbb komoly kapcsolat.

A tavasz és a nyár inkább a könnyű flörtök vagy éppen a pár hétig, hónapig tartó kapcsolatok ideje, amikor mozgásban vagyunk, utazunk, és a hangsúlyok nem feltétlenül a komoly kapcsolat megtalálásán vannak. Más a helyzet télen, amikor sokkal könnyebben érezzük magunkat magányosnak, és az ünnepek közeledtével egyre inkább szükségét érezzük a valódi, tartalmas kapcsolatnak, szerelemnek, házasságnak. Ilyenkor jobban koncentrálunk a belső tulajdonságokra, a személyiségre magunkban és lehetséges partnerünkben egyaránt. Az ismerkedés is más, hiszen több réteg ruhában ülünk, és nem egy könnyű nyári ruhában, vagy épp a strandon szervezünk programot.  A „választék” is kisebb, hiszen nem járunk minden hétvégén bulizni, kevesebb új emberrel találkozunk, ezért jobban oda tudunk koncentrálni arra a néhányra. Mivel ez egy súlyosabb, nehezebb, lassabb időszak, kapcsolataink is ehhez idomulnak, hogy aztán tavasszal és nyáron kitörjön rajtunk a könnyedség, a felhőtlenség, a játékosság.

Fotó: pexels.com/brucemars

Fotó: pexels.com/brucemars

A téli randizás előnyei

A hidegben, sötétben nagyon romantikus lehet az ünnepi fényekben sétálni, korcsolyázni, de a legtöbb program esetén elő kell vennünk a kreativitásunkat is. A sportosabb típusok ilyenkor is megtalálják a szabadtéri tevékenységeket, a síelés, szánkózás, korcsolyázás, sétálás mind nagyszerű program, mások inkább összebújnak egy film vagy egy vacsora mellett. Meghittebb lehet így az együttlét, hiszen sehová sem rohanunk, és nehezebben is mozdulunk ki, a sok réteg ruha miatt a belső értékek, a beszélgetés kap főszerepet. Összebújunk, és melegszünk, ahogy a madarak a fészekben.