Te + Én

A bizonytalanság a legvonzóbb tulajdonság?

Nem mindenki hisz abban, hogy bevonzhatjuk életünkbe az általunk vágyott dolgokat, embereket, szerelmeket. Sőt: nagyon sokan inkább azt élik meg, hogy akihez ők vonzódnak, az foglalt, vagy épp teljesen hiányzik belőle az érdeklődés. Mit lehet tenni, hogy olyan emberekkel találkozzunk, akiket mi is szeretnénk? Nos, titokzatosnak kell maradnunk...

Egy új tanulmány szerint  van egy trükk, amelynek a segítségével azokat vonzhatjuk be az életünkbe, akik valóban érdeklődnek is irántunk, akik kedvelnek minket, és kíváncsiak ránk. Néha ezt egészen határozottan érezzük is, léteznek olyan kapcsolatok, ahol tényleg biztosak benne a felek, hogy a másik őket akarja, és szereti mindenek felett. Aztán léteznek azok a férfiak és nők, akik azért vonzódnak valakihez, mert valamiféle titokzatosság lengi körül az adott potenciális partnerjelöltet. Mintha lenne körülötte egy különleges, rejtélyes aura, és nem lehetünk biztosak abban, hogy odavan-e értünk, vagy sem. Ez a titokzatosság, elérhetetlenség lehet a kulcs a vonzás törvényének megértéséhez, legalábbis Erin R. Whitchurch és Timothy D. Wilson szerint, akik a Virginia Egyetem és a Harvard Egyetem szakértői.

Fotó: iStock.com/LDProd

Fotó: iStock.com/LDProd

Az vonzó, akiről nem tudjuk, milyen

A kutatás során 47 egyetemista nőt vizsgáltak meg, akiket három csoportra osztottak. Mindegyiküknek négy férfi internetes profilját kellett értékelnie, de a csoportok eltérő információkat kaptak a szívtiprókról. Az első csoportnak azt mondták, hogy ez a négy férfi az, aki a legtöbbet lájkolja az ő oldalukat. A második csoport tagjai úgy hitték, hogy a jelöltek átlagosnak mondták őket, míg az utolsó csoport nem tudhatta, a férfiaknak tetszettek-e az ő fényképeik, vagy sem. Talán nem meglepő, de azok a hölgyek, akik úgy tudták, hogy az adott urak vonzónak tartják őket, szintén jól értékelték a pasikat. Azok a nők, akik úgy tudták, átlagosnak nevezte őket a négy férfi, ellenszenvesnek találták a férfiakat. Míg a sejtelmes, eldönthetetlen érdeklődésű négy férfit a nők egyszerűen ellenállhatatlanul vonzónak találták, sokkal inkább, mint a másik csoport tagjai közül bárki. Pont azért, mert nem tudták, mégis mit tartsanak felőlük. A kutatás egyik vezetője szerint a tanulság az, hogy nem árt, ha a titokzatosságot bevetjük az ismerkedés során, és nem mutatjuk ki rögtön, ha vonzónak találunk egy férfit.