Te + Én

3 árulkodó jel, hogy készen állunk a szerelemre

Az, hogy szerelmesek szeretnénk lenni, nem egyenlő azzal, hogy készen is állunk a szerelemre. Ahhoz, hogy egy új kapcsolatba vágjunk, nem árt, hogyha egyensúlyban vagyunk.

A szerelem csodálatos dolog, a párkapcsolat azonban nemcsak örömöt, de sok feladatot is tartogat. Erre pedig nem árt felkészülnünk.

Egyedül is tudunk boldogok lenni

Az ember társas lény, ez tény, és az élet teljességéhez a legtöbb embernek a párkapcsolat is hozzájárul. Ugyanakkor, paradox módon, mégis előbb egyedül kell megtalálnunk a boldogságot ahhoz, hogy utána valaki mással is meg tudjuk osztani. Nem tehetjük egy másik ember vállára a felelősséget azért, ahogyan az életünkben érezzük magunkat, és nem várhatjuk senkitől, hogy megmentsen minket.

Fotó: iStock.com/JANIFEST

Fotó: iStock.com/JANIFEST

Hagyunk időt a kapcsolatnak

Amikor randizgatunk ugyan, de senkivel nem jutunk tovább néhány találkozásnál, mert túl hamar lerázzuk az illetőt, akkor valószínűleg még nem állunk készen a kapcsolatra. Persze, előfordul, hogy tényleg érezzük elsőre, hogy valakivel nem passzolunk. De olyan is van, hogy csak több találkozó után derül ki, van-e értelme a folytatásnak. Ha valóban kíváncsiak vagyunk a másikra, és adunk esélyt azoknak is, akik elsőre talán nem tűnnek az esetünknek, az azt árulja el, hogy nyitottak vagyunk arra, társat találjunk.

Félretesszük a hosszú listát

Társkeresőknek sokszor adják azt a tanácsot, hogy írják fel az ideális társuk tulajdonságait, azt, hogy milyennek képzelik el a jövendőbeli társukat. Noha tényleg fontos, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel, és tudjuk, mi az, amiből nem engedünk a kapcsolatban, egy túl hosszú tulajdonságlista bizony akadályozhatja, hogy megtaláljuk a párunkat. Ugyanis nem fejben dől el, hogy ki az, aki hozzánk illik. Sokkal célravezetőbb, ha nyitottak vagyunk azokra, akiket elénk sodor az élet. Valószínűleg közülük kerül ki az Igazi is.