Te + Én

Hétköznapi randiötletek elfoglalt pároknak a boldog kapcsolat érdekében

Késő délután, kora este érünk haza a munkából, fáradtan és elcsigázottan. Alig várjuk, hogy kényelembe helyezzük magunkat, együnk néhány falatot, és ne csináljunk semmit, csak pihenjünk, fürödjünk és aludjunk, hogy másnap újra munkába állhassunk. A mókuskerékből kiszakadni olykor igencsak nehéz. Ha egyedül élünk, akkor is problémát okozhat az állandó munka és stressz, de a párkapcsolatunk is hátrányba kerülhet, monotonná és eseménytelenné válhat, unalmassá és megszokottá, amik nem éppen az egészséges és boldog kapcsolat ismérvei. Ennek elkerülésében segíthetnek ezek a hétköznapi randiötletek elfoglalt pároknak a boldog kapcsolat érdekében.

Ahhoz, hogy változatos legyen a kapcsolatunk, és ne feledkezzünk meg a romantikáról, nem kell nagy és drága gesztusokat tenni. Sokszor elegendő, ha a hétköznapi dolgokat „turbózzuk fel”, és romantikussá tesszük az egyébként is együtt töltött időt. Egy kis odafigyeléssel és néhány jó ötlettel ugyanis a legunalmasabb programok is izgalmas randikká varázsolhatóak. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat, íme!

Takarítsunk együtt

Beszéljünk meg egy időpontot, amikor mindketten ráérünk – a takarítás nem éppen romantikus, de azzá tehetjük, ha együtt csináljuk. Kapcsoljunk be egy jó zenét, jelöljük ki a feladatokat, és hajrá! Gyorsabban végezhetünk, mint ha csak egyedül csinálnánk, valamint együtt vagyunk, sokat nevethetünk és beszélgethetünk közben.

Közös ügyintézés

Sokszor azért nincs időnk együtt lenni, mert a munka után még számtalan elintéznivalónk van – postára és tisztítóba menni, bevásárolni, a cipő sarkát megcsináltatni, autót mosatni, tankolni, fordászhoz menni, és így tovább. Szervezzük meg együtt a napot, amíg egyikünk ide szalad, addig a másik elintézi a többit. Találkozzunk végül egy étterem előtt, és együnk valami finomat.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

Gyerek- vagy kisállat-felügyelés

Vállaljuk el közösen, hogy vigyázunk a barátaink gyermekeire vagy kiskutyájára, amíg ők színházba mennek, vagy elutaznak a hétvégére pihenni. Így próbára tehetjük magunkat, hogy megérett-e már a kapcsolatunk egy közös kutyusra, babára, és szuper kapcsolatépítő lehet ez a program is.

Saját és közös hobbik

Bizonyára mindkettőnknek megvan a maga számára kedves hobbija – próbáljuk meg egy időben végezni, így mindketten jól érezhetjük magunkat még akkor is, ha éppen külön töltjük az időt. És az is jó, ha vannak közös hobbijaink, például mindketten jógázunk vagy szívesen kirándulunk, mert így minőségi időt tölthetünk együtt úgy, hogy mindketten garantáltan jól érezzük magunkat.

Utazás

Persze az egyik legjobb közös program mégiscsak az, ha kettesben elutazunk valahová, akár csak két napra, egy hosszú hétvégére vagy egy-két hétre. Távol az otthontól, a megszokottól, a hétköznapitól – mindez sok mindenre ráébreszthet bennünket, segíthet abban, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, romantikázzunk, összebújjunk – és senki és semmi nem zavarhatja meg a randevúnkat.

Fotó: iStock.com/BartekSzewczyk

Fotó: iStock.com/BartekSzewczyk

Pénzügyi tervezgetések

Egyes felmérések szerint az egyik legnagyobb stresszforrás egy kapcsolatban a pénz kérdése. Ennek legjobb ellenszere, ha közösen tervezünk, megbeszéljük, kiszámoljuk, elrendezzük a pénzügyeinket – és már aznap nyugodt szívvel és elmével hajthatjuk álomra a fejünket.

Apró meglepetések

Romantikus gesztus és szinte semmibe nem kerül – például hazafelé menet vegyünk egy szeletet a párunk kedvenc sütijéből, lepjük meg egy mozijeggyel vagy bármi más aprósággal, aminek tudjuk, hogy örülne. Biztos örülni fog neki, és megérintheti a szívét, amit minden bizonnyal meg is fog hálálni nekünk.