Te + Én

Ezeket a dolgokat semmiképpen ne tegyük szakítás után

Szakítás után az ember szinte mindig beleesik ugyanazokba a hibákba, hiszen az üresség és a fájdalom elviselése nehéz, ezért könnyen elgyengülünk. Éppen ezért összeszedtük azokat az alapvető hibákat, amiket mind elkövettünk már legalább egyszer, és amikre ha odafigyelünk, akkor könnyebben túl lehetünk egy szakításon.

„Legyünk barátok!”

Élete során legalább egyszer mindenki hallotta már ezt a mondatot az exétől, pedig a felvetés sajnos óriási hiba. Két volt szerelmesből nem lehet hirtelen két jó barát, akik úgy csinálnak, mintha eddig nem történt volna köztük semmi. A szakítás ráadásul fájdalmas, amely mindkét felet megviseli, így minden kis apróság hatalmas vitákat gerjeszthet, például ha az egyik félnek előbb lesz újra párkapcsolata. Ilyenkor az ember nem akar tudni a másik magánéletéről, hiszen az fájó, így viszont nem is tudjuk úgy kezelni a helyzetet, ahogy azt egy barát tenné. Ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy egy nehezebb időszakunkban újra elcsábulunk, amivel még inkább összezavarjuk a dolgokat, és megnehezítjük a továbblépést saját magunk és volt szerelmünk számára is.

Fotó: iStock.com/Marjan_Apostolovic

Fotó: iStock.com/Marjan_Apostolovic

Nosztalgiázás

Természetesen át kell esnünk a fájdalmas gyászidőszakon, amikor is elkezdjük nézegetni a régi képeket, videókat, miközben egy nagy doboz fagyi mellett kisírjuk magunkat. A tömérdek emlék nézegetése azonban csupán kártékony hatással van ránk, hiszen már csak ezen emlékek felidézése miatt is el tudjuk bőgni magunkat ilyen kiszolgáltatott helyzetben, ha viszont még rá is segítünk, és szándékosan kínozzuk magunkat, azzal csak saját magunknak okozunk fájdalmat. A tipp tehát egyszerű, ám mégis borzasztó nehéz: ne nézegessük a régi közös képeinket és videóinkat!

Céltalan pasizás

Ha az ember szomorú, ráadásul gyengének és szerencsétlennek érzi magát egy szakítás után, akkor hajlamos féktelen pasizásba kezdeni, csak hogy több önbizalma legyen. Esetleg elkezdjük felhívogatni a régebbi exeinket vagy kalandjainkat, akikkel józan ésszel semmit nem szeretnénk, most mégis elkeseredésünkben őket keressük. Gondoljuk át jól, mit is akarunk, és mi az, amit talán kis idő múlva nagyon is megbánnánk. Az önbizalmunk nem attól lesz a régi, ha olyan döntéseket hozunk, amiket a szívünk mélyén nem is gondolunk komolyan.