Te + Én

Ezek lehetnek a jelei, hogy a párunk még nem zárta le az előző kapcsolatát

Az exek jelenléte megzavarhatja, megkeserítheti a jelenlegi kapcsolatunkat, akár a mi volt párunk, akár a partnerünk korábbi párja „van a képben”. Függetlenül attól, mit mond a kedvesünk arról, hogy lezárta az előző kapcsolatát, előfordulhat, hogy valójában ez mégsem történt meg, és az előző partnere még mindig az élet része – és így a mi életünké is. Ez feszültséget okozhat kettőnk között, amiről fontos minél hamarabb beszélgetnünk, hogy helyreálljon a kettőnk közötti kapcsolat. Ezek lehetnek a jelei, hogy a párunk még nem zárta le az előző kapcsolatát.

A legjobb, amit ebben az esetben tehetünk, hogy nyíltan és őszintén beszélgetünk a párunkkal a helyzetről. Mondjuk el neki, milyen rosszulesik ez nekünk, vagy mennyire elszomorít bennünket ez a kellemetlen helyzet. Minél hamarabb jelezzük, annál jobb – annál hamarabb véget vethetünk a kellemetlenségnek. Ehhez azonban fontos, hogy biztosak legyünk abban, az exbarátnő még mindig „képben van”, és nem tévedünk: ezek lehetnek a jelei, hogy a párunk még nem zárta le az előző kapcsolatát.

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

Fotó: iStock.com/LightFieldStudios

Érzelmeket vált ki belőle az exe

Aki továbblépett, az képes semlegesen beszélni az előző párjáról, az előző kapcsolatáról. Akár negatív, akár pozitív érzelmekkel beszél a párunk a volt kapcsolatáról, az jelezheti, hogy még nincs túl rajta.

Követi az exét a közösségi oldalakon

Nincs azzal baj, ha továbbra is ismerősök maradnak. Azzal inkább, ha rendszeresen csekkolják a volt barátnő oldalát, követik és lájkolják, sőt még kommentálják is rendszeresen a bejegyzéseit. Főleg, ha ez oda-vissza megy.

Szem előtt tartja az emlékeket

Nekünk is eszünkbe juthat olykor a korábbi párunk, de valószínűleg eltettünk minden tárgyat, ami rá emlékeztethet bennünket. Ha a párunk szem előtt tartja ezeket a személyes emléktárgyakat, például egy kabalát, egy fotót, egy párnát, az bizony nem biztos, hogy jó jel a számunkra.

Mindig szóba kerül az ex

Nem telik el úgy nap, hogy ne említenék meg valami miatt az exüket. Róluk beszélnek folyamatosan, valahogy mindig előkerül a neve, egy emlék, bármi, ami hozzá kapcsolódik.

Rendszeresen beszélgetnek

Nem baj, ha tartják a kapcsolatot, és félévente vagy évente egyszer beszélgetnek a volt párjukkal. Az azonban már sokkal nagyobb probléma, ha a szakítás óta is folyamatosan, rendszeresen, akár napi szinten beszélgetnek.