Te + Én

Jelek arra, hogy egészségtelen kapcsolatban vagyunk

Amikor szerelmesek vagyunk, ráadásul kapcsolatban vagyunk azzal, aki életünk értelme, akkor nem minden esetben tudjuk kívülről figyelni magunkat, és nehezen vesszük észre, ha egészségtelenül függünk a másiktól, aki ráadásul nem bánik jól velünk. De mik a jelei annak, hogy egy mérgező kapcsolatban vagyunk, ahol csak mi adunk, de semmit nem kapunk?

Nincs saját véleményünk

Azzal természetesen semmi probléma nincs, ha a párunkkal megbeszéljük a dolgokat, vagy egyeztetjük a fontosabb dolgokat, főleg ha közös programokról van szó. Azzal viszont már baj van, ha semmilyen döntést nem akarunk meghozni a szerelmünk beleegyezése nélkül, és feszengünk, ha bárki programajánlattal áll elő, hiszen félünk, hogy mit fog a másik szólni. A párunkkal való beszélgetésekkor pedig nagyon sokat mond az, ha nem merjük elmondani a valódi véleményünket, és csak azt mondjuk, amit a másik hallani akar.

Fotó: iStock.com/YakobchukOlena

Fotó: iStock.com/YakobchukOlena

Nincs én, csak ő

A saját jövőnk, karrierünk hirtelen teljesen háttérbe szorult, amióta szerelmesek vagyunk? Természetesen a kapcsolat elején mindenki elfeledkezik kicsit a saját céljairól, hiszen csak a másik létezik, semmi más. Azonban ha ez később sem változik, ráadásul mindig csak a párunk munkája körül forog minden, a mi hivatásunk pedig abszolút háttérbe szorul, akkor az már probléma. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy a szerelmünk nem veszi komolyan a céljainkat, az értékeinket és a vágyainkat, ráadásul csak önmagával foglalkozik, és azt szeretné, hogy minden neki és az ő céljainak legyen alárendelve.

Az van, amit ő akar

Mondhatunk bármit, tehetünk bármit, mindig az lesz a végén, amit a párunk akar? Mi pedig ebbe beleegyezünk, sőt, inkább belenyugszunk és inkább nem teszünk semmit. Ez tipikus jele egy egészségtelen kapcsolatnak, hiszen ha a viszony harmonikus, akkor mindenben közösen döntünk, és egyik fél sem erőltet rá a másikra semmit. Ha nem számít a véleményünk, és elnyomás alatt vagyunk folyamatosan, akkor valószínűleg mérgező kapcsolatban vagyunk.