Te + Én

Ezeket a határokat érdemes meghúzni a munkahelyi barátságok esetében

Szórakoztató lehet, ha találunk valakit a munkahelyünkön, akivel jól kijövünk, összebarátkozhatunk, a szakértők szerint mégis fontos, hogy meghúzzuk a szükséges határokat ezekben az esetekben (is). Nem feltétlenül szükséges ugyanis, hogy a munkatársaink mindenféle intim részletet megtudjanak a magánéletünkről. Főleg a főnökünk! Mindez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek barátaink a munkahelyünkön, vagy hogy ne lehetne egyvalaki, akivel különösen jó kapcsolatot alakítunk ki. De mégis észszerű lehet távolságot tartani: ezeket a határokat érdemes meghúzni a munkahelyi barátságok esetében.

A munkahelyek kiváló helyszínei lehetnek annak, hogy hosszú távú barátságok alakuljanak ki az egyes kollégák között. A szakértők szerint ugyanis ott olyan emberekkel találkozunk nap mint nap, akikkel rengeteg közös témánk, érdeklődési körünk lehet, ráadásul rengeteg időt tölthetünk együtt, kávézhatunk, ebédelhetünk, munka után beülhetünk még valahová egy kis levezető beszélgetésre. Mégis óvatosságra intenek a szakemberek: ha túl sok és túl intim részletet árulunk el magunkról, az könnyen a munkánk és a munkahelyi előrejutásunk akadályává válhat. Merthogy lehet, hogy a magánéleti részletek inkább kedvezőtlen fényben világítanak meg bennünket. Ezért is fontos lehet távolságot tartani: ezeket a határokat érdemes meghúzni a munkahelyi barátságok esetében.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Indítsunk lassan

Bárkivel is kerülünk egyre közelebbi kapcsolatba, ne adjunk rögtön feltétlen bizalmat neki. Minél kevesebbet és minél ártatlanabb dolgokat mondjunk magunkról, majd ha már biztosan tudjuk, hogy megbízhatunk benne, válthatunk mi is, de akkor se essünk túlzásba.

A munka az első

Bármilyen jó barátság is alakult ki közöttünk, a munkahely az munkahely, és ott minden esetben a munka az első. Könnyen elmosódnak a határok, de nem azért vagyunk a munkahelyünkön, hogy végigbeszélgessük a munkaidőt.

Érzékeny témák kerülése

Mindenképpen kerüljük a nagyon intim, nagyon érzékeny témákat és mindent, amit nem szeretnénk, ha mások is megtudnának rólunk és az életünkről.

Maradjunk inkább semleges vezetők

Ha mások irányítása is a munkakörünk része, érdemes még távolabb meghúzni azt a bizonyos határvonalat. Beszélgethetünk, barátkozhatunk, de még óvatosabban, különben könnyen elveszthetjük a hitelességünket és tekintélyünket.

Ne kivételezzünk

Akár vezető szerepben vagyunk, akár egy szinten lévő kollégák, ne kivételezzünk valakivel azért, mert vele jobb a kapcsolatunk, mint másokkal. Ezek mindig kiderülnek és megkérdőjelezhetik a pozíciónkat, a munkaköri alkalmasságunkat, profizmusunkat, ha valakit előrébb helyezünk másoknál – főleg, ha ez a kolléga nem is érdemelné meg a munkája szerint.