Te + Én

4 szokás, mely ébren tartja a szerelmet

A kapcsolat elején általában úgy tűnik, minden megy magától. Ahogy azonban telik az idő, és kialakulnak a megszokások, érdemes tudatosan is odafigyelnünk arra, hogy hogyan tudjuk megőrizni a lángot.

Hogyha hosszú távú és boldog kapcsolatot szeretnénk, fontos, hogy megőrizzük azokat az értékeket, melyek a kapcsolat elején lelkesítettek minket. Emlékezzünk arra, miért szeretjük az együtt töltött időt, és hogyan tudjuk kihozni belőle a legtöbbet, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mit is szeretünk a társunkban. Értékeljük az erőfeszítéseit, és nekünk is legyenek kedves gesztusaink felé.

Legyünk hálásak a jóért

Amikor az embert túlságosan elborítják a problémák, hajlamos mindenhol a nehézségeket látni és a hiányokra figyelni. Ilyenkor talán elfeledkezünk arról, mennyi jót is kapunk a kapcsolattól, mennyi örömforrást rejt az együtt töltött idő. A boldog kapcsolat egyik titka, hogy időről időre emlékeztessük magunkat és egymást arra, ami jól működik, ami örömet okoz, amiért hálásak vagyunk.

Fotó: iStock.com/bernardbodo

Fotó: iStock.com/bernardbodo

Keressünk új kihívásokat

A közös kikapcsolódás, közös hobbik is hatékony eszközei annak, hogy megőrizzük a közelséget, de az új kihívások még inkább fel tudják pezsdíteni az életünket. Egy új hobbi, egy új feladat, melyet közösen kell megoldani, de nem túlságosan nyomasztó vagy nehéz, újult erővel töltheti fel a kapcsolatot.

Kitartás a nehézségek közepette

A kapcsolat igazi próbáját az adja, hogy ki tudunk-e tartani a nehézségek, az érzelmileg megterhelő helyzetek közepette is egymás mellett. Fontos tudnunk, hogy számíthatunk a párunkra akkor is, ha éppen krízisen megyünk keresztül, és mi is rendelkezésre állunk, hogyha neki van szüksége a támaszunkra.

Lássuk a másik értékeit

Ne hagyjuk, hogy az idő elhalványítsa előttünk a társunk belső értékeit. Fontos, hogy higgyünk egymás alapvető jóságában, és abban, hogy rendben van a párunk úgy, ahogy van, valamint, hogy tudunk kapcsolódni az értékekhez, melyeket képvisel.