Te + Én

Szeretőből hercegné: Károly herceg és Kamilla szerelmének története

A világ egyik leghíresebb párosa Károly herceg és Kamilla hercegné, mégis nagyon keveset lehet tudni a szerelmükről. A botrányos kezdetről minden bizonnyal sokat hallottunk, illetve annak idején főleg erre koncentráltak a pletykalapok, és később sem foglalkoztak Kamilla és Károly kapcsolatával. Pedig sok érdekesség húzódik meg a múltjukban, például érdekes, hogy már lassan 50 éve ismerik egymást, igaz, még csak alig több mint 10 éve házasok – és ehhez is a királynő külön engedélyére volt szükségük.

A brit királyi család élete csupa csillogás – legalábbis igyekeznek csak a szépet és a jót megmutatni a nyilvánosságnak. Így volt ez Károly herceg és Diana hercegné kapcsolatával is, mígnem kiderült: egyikük sem boldog a házasságban, és mindkettejüknek volt már más az életében. A tragikus baleset után Károly herceg mellett feltűnt Kamilla, akit 2005-ben feleségül is vett. Íme néhány érdekesség a kettejük kapcsolatáról, azaz szinte minden, amit mindig is tudni szerettünk volna Károly herceg és Kamilla szerelméről.

Kamilla és Károly walesi herceg, a brit trónörökös kapcsolata 1970-ben kezdődött, amikor egy lovaspóló-mérkőzésen találkoztak. Később 1971-ben egy vacsorán is összefutottak, és Kamilla károly barátnője lett több másik fiatal lány mellett. És bár Károly herceg később szívesen feleségül is vette volna Kamillát, akkor azt mondták, hogy nem ő a megfelelő pár a számára.

Károly herceg és Kamilla hercegné Londonban 2018. szeptember 5-én. Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Azt mondták akkoriban, akik ismerték az addigi történetüket, hogy Károly túl hamar találkozott Kamillával. Később, amikor Károlyt katonai szolgálatra vezényelték a tengerentúlra 1972-ben, nem kérte meg Kamillát, hogy várjon rá. Mindketten megházasodtak, ennek ellenére az 1980-as években ismét találkozni kezdtek. (Wikipédia)

Az úgynevezett „Kamilla-botrány”

Károly 1981-ben vette feleségül Dianát, de a herceg nem mondott le a korábbi életéről sem. Felmelegítették a kapcsolatukat Kamillával. Diana állítólag mindig is gyanította, hogy a háta mögött viszonyt folytat a férje a korábbi barátnőjével. A viszonyt valójában Diana hercegné hozta nyilvánosságra 1992-ben, amikor egy televíziós interjúban azt nyilatkozta, hogy „igazából hárman voltunk ebben a házasságban, és ez egy kicsit sok volt” („Well, there were three of us in this marriage, so it was a bit crowded”). Ezzel indokolta, hogy nem működik a Károly herceggel való házassága. Kamilla pedig meglehetősen népszerűtlenné vált ezután a közvélemény szemében. később egy interjúban Károly herceg is bevallotta a házasságtörő kapcsolatát.

Kamilla és az első férje, Andrew Parker-Bowles 1995-ben, Károly herceg és Diana hercegné pedig 1996-ban váltak el egymástól.

Kamilla hercegné és Károly herceg Londonban 2018. szeptember 5-én. Fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kamilla helyzete ezután egy kissé bizonytalan volt, nemigen lehetett meghatározni, hogy akkor ő milyen szerepet is töltött be Károly herceg életében. Néhány alkalommal ő volt Károly herceg hivatalos kísérője egy-egy eseményen vagy nyilvános szereplésen. Majd Diana hercegné 1997-es halála után közel két éven keresztül egyáltalán nem mutatkoztak együtt a nyilvánosság előtt. 1999-től azonban már igen, 2003-ban pedig Károly hivatalos rezidenciájára költözött Kamilla.

Ő lett Cornwall hercegnéje

2005-ben jelentették be az eljegyzésüket, és még abban az évben meg is tartották a házasságkötést. Az előkészületek nem mentek zökkenőmentesen, hiszen többek között II. Erzsébet királyné sem nézte jó szemmel a frigyet. Végül megtartották az eseményt, Kamilla az esküvő után megkapta a Cornwall hercegnéje címet, ő viseli a második legmagasabb nemesi rangot az Egyesült Királyság protokollrangsorában a királynő után.

Elmondható, hogy mára II. Erzsébet királynő és Diana két fia, Vilmos és Harry herceg is egyre inkább elfogadta és kedveli Kamillát, vagyis szépen lassan befogadta őt is a királyi család.