Te + Én

Mik a tökéletes kapcsolat aranyszabályai?

Egy párkapcsolatnak rengeteg összetevője van, amitől működhet, és amitől tartós maradhat, ám ehhez mindkét félnek kemény munkát kell belefektetnie. Az első időszak után, amikor elillan a rózsaszín köd, hirtelen ott maradhatunk a megoldatlan problémákkal, és már az első akadálynál feladhatjuk, ami hiba. Nézzük, mitől lesz a kapcsolatunk igazán harmonikus.

Kommunikáció

Ha igazán meg akarjuk ismerni a másikat, és igazán közel akarunk egymáshoz kerülni, akkor nem szabad, hogy megjátsszuk magunkat vagy szerepet játsszunk. Az egyik legfontosabb összetevője a harmonikus kapcsolatnak, hogy tudjunk őszintén kommunikálni a másikkal. Fontos, hogy meg tudjuk osztani egymással az érzéseinket, még ha azok nem is mindig pozitívak. Ha szeretjük a másikat, akkor mindent meg lehet beszélni, a magunkba fojtás viszont biztosan csak ronthat a dolgokon.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Együtt töltött idő

Ismerős lehet a szituáció, mikor a dolgos hétköznapok miatt már nem szakítunk annyi időt egymásra, mint előtte. Elalszunk a tv előtt, és soha nem szervezünk közös, romantikus programokat, mondván, nincs rá időnk és energiánk. Egy hosszú távú kapcsolatba azonban muszáj energiát fektetni, még ha mi a kényelmesebb megoldást is választanánk. Ha fontos nekünk a másik, akkor képesek leszünk időt, pontosabban MINŐSÉGI IDŐT szánni a másikra, még ha az nehezen is fér bele a napunkba.

Közös célok

Nagyon fontos, hogy a két embernek ugyanazok legyenek az életről való elképzelései, céljai, álmai. Fontos, hogy mindketten ugyanazt akarjuk, és ne két teljesen más úton haladjunk. Ha ez egyezik, akkor nagy baj már nem lehet, hiszen így biztosan támogatni fogjuk a másikat a közös célok elérésében.