Te + Én

3 árulkodó jel, hogy nem állunk még készen az összeköltözésre

Az összeköltözés minden párkapcsolatban nagy lépés, így nem csoda, ha szeretnénk alaposan meggondolni, hogy belevágjunk-e. Egy kis izgalom és bizonytalanság teljesen jogos érzések, de van, amikor a szorongás azt jelzi, hogy jobb, ha várunk még az összebútorozással.

Az együttlakás során ismerjük meg egymást igazán, a közös élet eldönti, hogy tényleg összeillünk-e, tényleg működőképes-e a kapcsolat. Előfordulhat olykor, hogy már rohannánk előre, vagy épp ellenkezőleg, egyáltalán nem érezzük még, hogy ott tartanánk, csak a párunk nyomására, esetleg más, külső elvárások miatt érezzük szükségét az együttlakásnak. Ha a következő helyzetekben találjuk magunkat, akkor biztos, hogy érdemes még várnunk.

Ettől reméljük, hogy megoldódnak a konfliktusok

Hogyha sokat veszekszünk, de ezek a viták többnyire terméketlenek maradnak, sok tekintetben nem jutunk közös nevezőre és nem tudjuk megoldani a konfliktusokat, akkor az összeköltözés sem fog javítani a helyzeten. Ebben az esetben érdemes előbb a kommunikációnkon javítani, esetleg szakember segítségét kérni ahhoz, hogy hatékonyabban tudjuk kezelni a problémákat.

unsplash.com/Soroush Karimi

unsplash.com/Soroush Karimi

Több az aggodalom, mint a pozitív izgalom

Természetes, hogy az összeköltözés némi pozitív izgalommal jár, azonban előfordulhat, hogy az izgalom inkább aggodalomba hajlik. Hogyha több szorongás van bennünk, mint kellemes várakozás, akkor semmiképp se kapkodjuk el a költözködést.

Nem szívesen beszélünk a jövőről

Számos oka lehet annak, hogy valamelyikünk nem szívesen beszél a jövőről, vagy nehezére esik döntéseket hozni. Előfordulhat, hogy a kapcsolat még nem jár abban a szakaszban, melyben el tudnánk dönteni, hogyan tovább, de az is lehet, hogy valamelyikünk még nem szeretné komolyabbra fűzni a szálakat. Amíg valamelyikünk nem biztos a dolgában, és úgy érzi, csak sodródik, szintén nem érdemes erőltetnünk, hogy a következő szintre emeljük a kapcsolatot.