Te + Én

Tegyük szebbé a szeretteink napját szívhez szóló üzenetekkel

Mindenki szereti a kellemes meglepetéseket. Ha a munkahelyi asztalunkon egy kedves üzenet vár bennünket vagy egy szelet a kedvenc csokinkból, máris mosolygósabban ülünk le és kezdünk dolgozni. A napközben a zsebünkből, taskánkból előbukkanó „Szeretlek”-üzenetek bearanyozzák a napunkat. Akár adjuk, akár kapjuk, a kedves emlékeztetők mindenkit jó kedvre derítenek. Vegyünk elő egy darab papírt és ceruzát, és tudassuk a szeretteinkkel, hogy fontosak számunkra: szeptember 26-a a kedves/szerelmes üzenetek napja (Love Notes Day), de mindezt nem csak ma, bármikor megtehetjük, sőt, tegyük is!

Kedves üzenetet írni mások számára jó, ez nem is kérdés. Elég csak egy szó, egy személyes, szívhez szóló mondat, amit mi ketten értünk és máris szebbé tettük valaki napját – és a miénket is, hiszen ebben az esetben is igaz, hogy adni ugyanolyan jó, mint kapni. De miért is olyan jó és fontos dolog a kedves üzenet?

Fotó: Unsplash/ Kyle Glenn

Fotó: Unsplash/ Kyle Glenn

Személyes: vagyis nem olyasmi, amit bárkitől megkaphat az, akit kedvelünk, szeretünk. Olyan üzenetet írhatunk a kis cetlinkre, amit csak mi ketten értünk.

Sokatmondó: vannak érzések, szavak, amiket nehéz kimondani, de írásban sokszor sokkal könnyebb. Ráadásul egy ilyen gesztus már alapból önmagáért beszél.

Örök emlék: hiszen az, aki ilyen üzenetet kap, elteheti, megőrizheti, és így örök emlékként megmaradhat a számára, hogy egyszer milyen kedves dolgot írtunk neki.

Kapcsolatépítő: legyen az egy munkatársunk, egy családtagunk, barátunk vagy a szerelmünk, egy ilyen üzenettel szorosabbá tehetjük a kettőnk között lévő kapcsolatot.

Romantikus: főleg, ha titokban kapjuk, amikor nem számítunk rá. Egy-egy őszinte szó mindig szíven találja az embert. Egy kedves üzenetet hagyni a másiknak mindig romantikus gesztus.