Te + Én

Összeköltözés előtt: így előzzük meg a fölösleges vitákat

Egy kapcsolat életében fontos mérföldkő az összeköltözés – az elköteleződés egy magasabb szintjére lépünk. Ez minden szempontból örömteli esemény, csakhogy sokszor nem zajlik felhőtlenül. Hiszen két önálló életet kell összefésülni úgy, hogy feltehetően mindkét félnek le kell mondania valamiről, alkalmazkodnia kell a másik életéhez, elképzeléseihez. A kulcsszó a kompromisszum – no és a megértés és segítség, hogy mindketten valóban jól érezzük magunkat az új élethelyzetben.

Csináljunk helyet a tárolóban

Ha az egyikünk lakására költözik a másik fél, fontos, hogy helyet csináljunk a dolgainak. Nem csak a szekrényekben és polcokon, de a különböző tárolóhelyiségekben is, mint például a garázs, a padlás és a többi.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Dekoráljunk közösen

Vegyünk le minden fotót, emléket, képeket és dekorációt a falakról, polcokról – és selejtezzük le azokat, illetve később közösen beszéljük meg, hogy mi kerüljön vissza a polcokra. Természetesen ne csak a mi emlékeinket tegyük közszemlére, hanem a párunkét, illetve a közöseket is.

Beszéljük meg, ki melyik oldalon alszik

Hiszen ez sem mindegy, főleg, ha mindketten az ablak felőli részen szeretnénk álomra hajtani a fejünket. Fontos, hogy az ilyen apró részleteket is megbeszéljük, hogy minél komfortosabban érezzük otthon magunkat.

Legyen saját kuckónk

Bár együtt fogunk élni, mindkettőnk számára fontos, hogy legyen egy hely, egy kis kuckó, ahová elvonulhatunk és dolgozhatunk, vagy olvashatunk, vagyis egy kicsit egyedül lehetünk. Legyen gondunk ezek kialakítására is!

Közös otthon, közös dizájn

Mivel már együtt lakunk, vonjuk be a másikat is a lakberendezés minden területén a választásba, döntésekbe. Hiszen nemcsak saját magunknak, hanem kettőnknek alakítjuk ki az otthonunkat, amelyben mindkettőnknek jól kell éreznünk magunkat. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy például mindkettőnknek tetszen a kanapé, a tányérkészlet vagy a lábtörlő.