Te + Én

Honnan tudjuk, hogy Ő az igazi?

Az igazi keresésére manapság már egy egész iparág épül, mindenki eszeveszetten keresi a magához illő párt, ha pedig kialakul egy kapcsolat, akkor azért esünk kétségbe, hogy vajon meddig fog tartani a szerelem. A párkeresés így egyáltalán nem könnyű, főleg, hogy a statisztikák szerint sokan még a második randiig sem jutnak el kiszemeltükkel.

Honnan vagy miből tudjuk megkülönböztetni azt, ha valaki iránt csak erős fellángolást érzünk, és azt, ha az a bizonyos valaki tényleg az igazi? A kapcsolat mely pontján tudhatjuk biztosan, hogy annak a férfinak mi nyugodt szívvel igent akarunk mondani, és nem fog egyik percről a másikra széthullani a szerelem? Ezek nehéz kérdések, biztos válaszok pedig nincsenek, ám van néhány jel, amelyek árulkodóak lehetnek a tekintetben, hogy a megfelelő ember mellett hajtjuk álomra a fejünket.

Fotó: unsplash.com/JohnSchnobrich

Fotó: unsplash.com/JohnSchnobrich

Azt szokták mondani, hogy a nők megéreznek bizonyos dolgokat. Így van ez a szerelemmel is, sőt azzal is, ha az a belső megérzésünk, hogy az a férfi, akivel elindult egy kapcsolatunk, igazán különleges, ez most valami más. Érezzük, hogy a köztünk lévő viszony nem átlagos, nem mindennapi, olyan, mintha már ezer éve ismertünk volna egymást. Ez lehet egy apró, de annál fontosabb jel arra, hogy a dolog valóban tartós lesz és akár örökre szólhat.

Abszolút pozitív, ha a párunkkal vannak közös érdeklődési pontok. Természetesen nem kell, hogy mindig és minden esetben ugyanazokért a dolgokért rajongjunk vagy ugyanazt csináljuk, de fontos, hogy érdeklődést tanúsítsunk legalább bizonyos dolgok iránt, amiket a másik szeret. Ezt erőltetni persze nem lehet, így hamar kiderül, mennyire passzol össze személyiségünk a párunkéval.

Nagyon fontos, hogy ha szerelmünkkel hosszabb távra tervezünk – jó esetben örökre –, akkor legyenek közösek a céljaink. Ha az út, amin haladunk, egyetlenegy út, és mindketten ugyanazt látjuk, ha előrenézünk, akkor az nagyon biztató azzal kapcsolatban, hogy van értelme komolyabban venni a kapcsolatot.

Ha mindent meg tudunk beszélni a másikkal, tehát a párunk nemcsak a szerelmünk, de a legjobb barátunk is, akkor az sokkal szilárdabb alapokon nyugvó kapcsolatnak tekinthető. A szerelem ugyanis az idő során változhat, átalakulhat, néha picit alábbhagyhat, ilyen esetekben pedig a kettőnk között lévő összetartás, barátság és támogatás az, ami megmentheti a kapcsolatot.