Te + Én

3 csalhatatlan jel, hogy a kapcsolatunkra lehet építeni

A legtöbben boldog és harmonikus kapcsolatot szeretnénk, melyben a szerelem mellett a bizalom és az empátia is összeköt. Ez azonban nem mindenkivel lehetséges. Lehet, hogy voltak olyan emberek az életünkben, akikkel csak ideig-óráig működött a kapcsolat, de vannak olyanok is, akikkel hosszú távon is jól együtt tudunk működni.

Persze, mindez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincsenek problémák. A kulcs az, hogy törekszünk ezek megoldására, és a nehézségek mellett mindig meglátjuk a jó dolgokat is. A sikeres párkapcsolatban a felek elismerik egymás erősségeit és gyengeségeit, és tisztelik egymást. Ugyanakkor mindkét fél meg tudja őrizni a saját egyéniségét és értékrendjét, miközben közös célok felé haladnak. Lássuk, milyen egyértelmű jelei vannak, hogy a kapcsolatunkra lehet építeni.

A jót hozzuk ki egymásból

A párkapcsolat akkor működik igazán jól, ha a jót hozzuk ki egymásból. Hogyha a párunk mellett többnyire bizonytalannak érezzük magunkat, gyakran hiányérzetünk van, féltékenyek, szomorúak vagyunk, akkor könnyen lehet, hogy nem ő a megfelelő számunkra. Ha viszont magabiztosnak, szeretettnek érezzük magunkat, meg tudunk benne bízni, és biztonságban érezzük magunkat, valószínűleg ő a mi emberünk.

unsplash.com/Vitor Pinto

unsplash.com/Vitor Pinto

A kapcsolat közelebb visz a céljainkhoz

A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik erős kapcsolatban élnek, sokkal kreatívabbak és produktívabbak, nagyobb a felfedezőkedvük és a játékosságra való igényük. Ha úgy érezzük, a párunk bátorít és támogat minket a céljainkban, abban, hogy új terveket szőjünk vagy új hobbit próbáljunk ki, érdemes megbecsülnünk ezt a köteléket.

Mindig emlékszünk arra, mit szeretünk a másikban

Hogy mi lehet a titka azoknak, akik hosszú évek után is szerelmesek egymásba? Mindig látják a másik pozitívumait, és ez ellensúlyozza a hibákat és elégedetlenségeket. Épp ezért nem akarjuk megváltoztatni a másikat, mert elfogadjuk, és úgy szeretjük, ahogy van.