Te + Én

7 + 1 módja, hogy visszahozzuk a szikrát a kapcsolatunkba

Észrevétlen, mégis lenyűgöző, ahogyan az ismerkedés után kialakul két ember között egy szorosabb kapcsolat, ami szinte egyik napról a másikra átalakul hosszú távúvá. Ennek minden szépsége ellenére előfordulhat, hogy idővel ellaposodnak az együttlétek, és a kezdeti izgalmat felváltja valami, amit megszokásnak vagy akár unalomnak is nevezhetünk. Ne hagyjuk, hogy így legyen: íme 7 + 1 módja, hogy visszahozzuk a szikrát a kapcsolatunkba.

Úgy tűnik, a szakemberek is egyetértenek abban, hogy minden kapcsolatot ápolni kell, ahhoz, hogy egészséges és boldog életünk legyen, fontos, hogy tudatosan foglalkozzunk a párunkkal, és ne hagyjuk, hogy elvesszen az a szikra a kapcsolatunkból, ami olyan izgalmassá tette még a kezdetek kezdetén. Persze tény, hogy idővel megváltozik a minősége az együtt töltött időnek, az mégsem elég, hogy együtt élünk, és kész. Ne hagyjuk, hogy ellaposodjon: íme 7 + 1 módja, hogy visszahozzuk a szikrát a kapcsolatunkba.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Csináljunk valami kedves és váratlan dolgot: Főzzük meg a párunk kedvenc ételét, vagy vegyünk két jegyet a kedvenc előadójának koncertjére.

Rúgjuk fel a rutint: Az ellaposodás egyik oka ugyanis, hogy egy idő után mindent megszokásból csinálunk – vessünk véget ennek, és csináljuk másképp a dolgainkat.

Randizzunk: A kapcsolat elején minden bizonnyal egymást érték a randik – töltsünk el újra kettesben néhány romantikus estét.

Közös programok: Szervezzünk közös programokat magunknak, amiket mindketten szívesen csinálunk, vagy ami még jobb, amiket mindketten szívesen kipróbálnánk, de eddig nem tettük.

Készítsünk közös bakancslistát: Írjuk fel, hogy mi az, amit szeretnénk közösen megcsinálni, és kezdjük megvalósítani azokat.

Beszélgessünk: Bár azt gondolnánk, hogy mindent tudunk már egymásról, de mindenki változik, vagyis idővel lehet, hogy megváltozott egy-két dologról a véleményünk, gondolkodásmódunk.

Ölelkezzünk, csókolózzunk: Törekedjünk arra, hogy minél többet érjünk egymáshoz. Öleljük, csókoljuk meg egymást napjában többször is, hogy érezzük a másik fizikai közelségét.

Nevessünk együtt: A nevetés két ember között az egyik legrövidebb út, igyekezzünk minél több időt nevetéssel és jó hangulatban eltölteni együtt.