Te + Én

Ezért lehetünk magányosak – hogyan változtassunk a helyzeten?

Sokan érzik magukat magányosnak, és gyakran nem is tudják, hogy mi az, ami visszatartja őket az ismerkedéstől. A párkapcsolattól, vagy attól, hogy új barátokat szerezzenek. Íme, egy kis inspiráció arra, hogyan lépjünk ki a komfortzónánkból.

Talán elgondolkodunk azon, hogy gyakrabban kellene kimozdulnunk, ismerkednünk, vagy csatlakozhatnánk egy randioldalhoz, de végül mégsem tesszük meg, mert valami visszatart. Ez a valami pedig a félelem. Félelem attól, hogy nem vagyunk elég jók, és félelem attól, hogy visszautasítanak. Ha viszont nem teszünk egyetlen próbát sem, akkor pozitív élményeink sem lesznek. Mint minden dolog az életben, az ismerkedés is lehet egy kicsit kockázatos dolog, de a gyakorlat teszi a mestert. Minél több lehetőséget adnunk magunknak, annál rutinosabbak leszünk.

Félelem a kudarctól

Lehet, hogy azok közé tartozunk, akik könnyen zavarba jönnek helyzetekben, ezért attól félnek, hogy kínos szituba kerülnek mások előtt. De ahogyan az előző esetben, is itt ez az alapszabály: ki kell mozdulnunk otthonról, és be kell járatnunk magunkat társasági helyezetekben, hogy egyre könnyebben tudjuk kezelni a kihívásokat és saját zavarunkat. A humor hasznos eszköz lehet abban, hogy oldja a feszültséget, és ha önmagunkat adjuk, biztos, hogy megtaláljuk azokat, akiknek szimpatikusak vagyunk. Lehet, hogy egy új hobbi hamar új, hasonló érdeklődésű és lelki beállítottságú barátokkal ajándékoz meg minket.

unsplash.com/Dario Valenzuela

Fotó: unsplash.com/Dario Valenzuela

Hogyan győzhetjük le a félelmeinket?

Először is fontos, hogy megbarátkozzunk a saját érzékenységünkkel. Igen, lehet, hogy érnek csalódások és visszautasítások, és ez nem túl kellemes, de bízzunk benne, hogy fogjuk tudni kezelni a helyzetet. Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor láthatjuk, hogy valószínűleg nemcsak kudarcok, de sikerek is fognak érni, ha nyitunk az új élmények felé. Fontos, hogy megtanuljuk szeretni magunkat a nehéz helyzetekben is, és tudjuk, hogy az, ahogyan mások viszonyulnak hozzánk, gyakran róluk szól, nem pedig arról, mi mennyire vagyunk értékesek.