Te + Én

Ezeket tegyük, ha unalmasnak találjuk a párkapcsolatunkat

A hosszú távú kapcsolatok egyik veszte, amikor idővel ellaposodik az életünk. Hiszen minden kapcsolat izgalmasan kezdődik, tele érdekességekkel és újdonságokkal, szinte minden nap más és más. Idővel azonban egyre jobban ismerjük a másikat, nemigen figyelünk oda, hogy a találkozások kalandosak legyenek, hajlamosak vagyunk hagyni, hogy ellaposodjon a viszonyunk. Nem beszélve arról, ha már együtt élünk és szinte minden percet együtt töltünk a másikkal. Ne hagyjuk, hogy érdektelenségbe fulladjon, ezeket tegyük, ha unalmasnak találjuk a párkapcsolatunkat.

A szakemberek szerint fontos, hogy egy kapcsolatban odafigyeljünk arra, hogy ne aludjon ki a tűz kettőnk között. Az unalom váratlanul jelenik meg, de tehetünk ellene, ha még idejében felfedeztük és tudjuk is, hogy mit tegyünk. Igyekezzünk megtartani a párunkkal a kapcsolatban az érdeklődést, az izgalmat, a kalandot, fontos, hogy meg tudjunk újulni újra és újra. Ha bizonytalanok vagyunk, gondoljuk végig, hol is tartunk a partnerünkkel és ezeket tegyük, ha unalmasnak találjuk a párkapcsolatunkat.

Fotó:Freepik/pressfoto

Fotó: Freepik/pressfoto

Randevúzzunk

Úgy, mint régen, a kezdetek kezdetén. Találkozzunk a parkban, sétáljunk, fagyizzunk, üljünk be egy pohár borra vagy egy szelet sütire, menjünk étterembe, táncoljunk, élvezzük a közös programokat. Ha nem megyünk el otthonról, a közös főzés, filmnézés, beszélgetés még mindig jó program lehet.

Kedveskedjünk egymásnak

Lepjük meg a párunkat egy kedves üzenettel, egy kiseb ajándékkal, hosszú hétvégével vagy a kedvenc ételével. A lényeg, hogy adjuk egymás tudtára, még mindig szeretjük a másikat és fontos a számunkra.

Beszélgessünk

Egy őszinte, nagy beszélgetés minden kapcsolatnak jót tehet: találjunk rá alkalmas helyet és időt, és beszéljünk a problémáinkról, illetve arról, hogy mit tehetnénk azért, hogy újra érdekes és izgalmas legyen a kapcsolatunk.

Szakítsunk

Meglehetősen drasztikus megoldás, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy inkább külön folytassuk tovább az életünket. Ez persze csak akkor lehet optimális megoldás, ha már tényleg mindent megtettünk, vagy nem tettünk semmit, de nem is akarunk, mert úgy ítéljük meg, hogy nem érdemes megmenteni a kapcsolatunkat.