Te + Én

Milyen típusú nőkhöz vonzódnak valójában a férfiak?

Vajon mi minden játszik szerepet abban, hogy kit talál vonzónak az ember? Milyen rejtett tényezők állnak a háttérben, amikor valaki társat választ? Kiderül a kutatásokból.

Mióta világ a világ, a férfiak és a nők különböző eszközökkel próbálják elnyerni a másik nemtetszését. Ezek a jól bevált szokások általában működnek is, emellett azonban mélyebb tényezők is befolyásolják, kit választunk társnak.

Aki hasonlít az édesanyjukra

Közhely, hogy a férfiak az édesanyjukat keresik a nőkben, de ebben lehet némi igazság is. Ezt támasztja alá a St. Andrews és a Liverpooli egyetem kutatása, amely szerint azok a férfiak, akiknek 30 fölött volt az édesanyjuk, amikor születtek, sokkal jobban vonzódtak az idősebb nőkhöz, amikor hosszú távú kapcsolatot kerestek. Rövidtávú kapcsolat esetén ennek nem volt jelentősége. Nem ez azonban az egyetlen tényező, ami a szülők szerepét mutatja: szintén a St. Andrews Egyetemen jöttek rá arra, hogy a férfiak jellemzően ahhoz vonzódnak leginkább, akinek szem- és hajszíne hasonlít az édesanyjukéra.

unsplash.com/Nathan McBride

Fotó: unsplash.com/Nathan McBride

Aki nevet a vicceiken

Újra és újra bebizonyosodik, hogy a humornak hatalmas szerepe van a kapcsolatokban. A humorérzéket a férfiak és a nők is pozitív tulajdonságnak tartják, ám kicsit másképp. Míg a nők számára fontos, hogy a párjuk vicces legyen, de az is, hogy hasonlítson a humora az övékhez, addig a férfiak számára az a fontos, hogy a nő fogékony legyen a humorukra, és sikerüljön őt megnevettetni.

Aki alacsonyabb náluk

Régóta tudjuk, hogy a testbeszéd számtalan információt közvetít rólunk és a másikról anélkül, hogy mindezzel tisztában lennénk, mégis, sokszor meglepő tények kerülnek napvilágra ezzel kapcsolatban. Egy ausztrál kutatás szerint a férfiak vonzóbbnak találják azokat a nőket, akik a fejüket kissé előrebillentik beszélgetés közben. Ennek ahhoz lehet köze, hogy általában azokat a nőket találják vonzónak, akik alacsonyabbak náluk. Egy tanulmány még azt a különös dolgot is megfigyelte, hogy az átlagosnál alacsonyabb nőknek általában több gyerekük van, mint magasabb társaiknak, ami szintén az alacsonyság előnyeiről árulkodik a párválasztás során.