Te + Én

Így tehetjük diszkréten egyértelművé, ha valaki szimpatikus számunkra

Az ismerkedés nem mindig egyszerű, van, hogy kisebb trükköket és praktikákat kell bevetni azért, hogy a kiszemeltünk is elég szimpatikusnak tartson bennünket ahhoz, hogy elhívjon egy kávéra a hétvégén. Persze minden nőnek megvannak az ilyenkor bevethető eszközei, de egy kis segítség, néhány régi-új ötlet mindig jól jön. Íme ezek közül néhány: így tehetjük diszkréten egyértelművé, ha valaki szimpatikus számunkra.

Fontos a szemkontaktus

Alapszabály, sosem szabad elfelejteni. Nézzünk a kiszemeltünk szemébe, akár még egy kicsit szemezhetünk is vele, mint a gimiben, de ne vigyük túlzásba, csak olyan finoman nőiesen pillogjunk egy kicsit, és persze egy halvány mosolyt is megengedhetünk a szituációnak.

Fotó: Unsplash/ Max Felner

Fotó: Unsplash/ Max Felner

Köszönjünk kedvesen

Ha nem ismerjük a másikat, de szívesen megismerkednénk vele, egy halk, de egyértelmű köszönés sikerre vezethet bennünket. Amikor elmegyünk mellette, mosolyogjunk rá, és mondjunk egy ártatlan „helló”-t, aztán várjuk, hogy mit lép a kezdeményezésünkre.

Érdeklődjünk utána

Ha ismerjük a munkatársait, barátait, könnyedén utánaérdeklődhetünk, hogy miket szeret, mi a hobbija, mi érdekli. Esetleg megtudhatjuk azt is, hogy melyik következő rendezvényen jelenik meg, ahol persze „véletlenül” mi is felbukkanhatunk… Esetleg egy-két csavaros megjegyzéssel rávehetjük a barátait, hogy hívják meg egy olyan eseményre, amelyen mi is részt veszünk.

Tükrözzük a testbeszédét

Ősi trükk, de még mindig beválhat: tükrözzük a testbeszédét, vagyis csináljuk azt a kezünkkel és a lábunkkal, amit ő – persze ne feltűnően, de azért jó, ha észreveszi. Ezzel azt sugallhatjuk, hogy egy hullámhosszon vagyunk vele, és könnyebben kialakulhat a kettőnk közötti szimpátia.

Figyelmesen hallgassunk

Ha olyan szerencsénk van, hogy beszédbe elegyedhettünk vele, legyünk figyelmesek – minden elejtett mondat aranyat érhet a jövőben. Ha visszakérdezünk, vagy utalunk egy-egy korábbi megjegyzésére, azt a benyomást kelthetjük, hogy érdekel bennünket mindaz, amit mond, és ezáltal ő maga is.