Te + Én

Első randevú – Ne kerülgessük a fontos témákat

Bárcsak mindannyian olyan szerencsések lennénk, hogy elsőre megtaláljuk életünk párját, aki mellett megöregedhetünk, de sajnos az élet nem ilyen egyszerű. A keresés közben pedig át kell esnünk jó néhány randevún, ígéretesen, és olyanon is, ami után megfogadjuk, hogy inkább maradunk egyedül, mintsem még egy ilyen estét végigszenvedjünk. Ha azonban valaki végre megtetszik, amire a leginkább vágyunk, az a bizonyosság, hogy valóban illik hozzánk. Íme néhány téma, amit érdemes felhozni már az első randevún, ha szeretnénk egy lépéssel közelebb kerülni a válaszhoz, hogy ő-e az igazi.

Fontossági sorrend és értékrend

Ez az egyik legfontosabb, ami meghatározó lehet a továbbiakban, hiszen ha itt nem egyezünk a másikkal, hiába is áltatjuk magunkat akár hónapokig vagy évekig egy kapcsolatban, nem biztos, hogy meglesz az a bizonyos közös nevező. Nem kell nagyon direkten nekiszegeznünk a kérdést, már egy rövid beszélgetésből leszűrhetjük, hogy mit gondol a világról, a családról, hogyan viszonyul a szüleihez, milyen a hozzáállása a munkához. Arról is gondoskodjunk, hogy ugyanezeket az infókat mi is átadjuk neki, hiszen könnyen lehet, hogy neki is számít.

Hogy tölti a hétvégéit?

Hiszen ezek azok az időszakok, amiket együtt tölthetnénk, így érdekes lehet, hogy ő mikor, hol és hogyan szeret kikapcsolódni, mire szán időt és pénzt. Szeret a szabadban lenni? Esetleg a hétvége a családé? Vagy inkább utazik, amennyit csak lehet? Nem kell, hogy épp ugyanazokat a dolgokat szeresse, mint mi, de fontos, hogy legyen metszéspont, és hogy el tudjuk képzelni magunkat az ő hétvégéjében.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Érdeklődjünk a családjáról és a gyerekkoráról

Kérjük meg, hogy mesélje el a kedvenc gyerekkori nyaralását, a legszebb emlékeit. Így sok mindent megtudhatunk egyszerre, többek között, hogy szeret-e a családjáról beszélni, vannak-e testvérei, volt-e – ahogy mondani szokás – gyerekszobája. Tartja még a kapcsolatot a gyerekkori barátaival? Apró kérdések, amelyekre ha választ kapunk, az olyan, mintha bepillantanánk egy kicsit a múltjába.

Mit bánt meg az életében?

Talán egy rossz döntést vagy éppen egy kihagyott lehetőséget? Egy elhibázott családi kapcsolatot vagy egy elmulasztott utazást? Persze nem biztos, hogy az első alkalommal valóban őszinte választ kapunk, de jó alkalom ez arra is, hogy átgondoljuk, mi mit bántunk meg igazán az életünkben.

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Kérdezzük meg, hogy beágyaz-e maga után reggelente

Furcsának tűnhet, de így kiderülhet számunkra, hogy az illető rendszerető-e, és mennyire igényes a saját otthonára. Azt hihetnénk, hogy az ágyazás csak egy apróság, de valójában sokat elárulhat annak, akinek ez fontos. Mindannyiunknak vannak rigolyái, az ágyazás csak egy példa, másnak a maga után való mosogatás vagy éppen a ruhák hajtogatása a fontos, derítsük ki, hogy mi az ő rigolyája.

Kérdezzük meg, mi a legnagyobb álma

Ez kényes kérdés, hiszen nem szeretnénk mindjárt a saját nagyratörő terveinkkel elriasztani, de azért mégiscsak jó tudni, hogy hányadán állunk. Az a terve, a legnagyobb álma, hogy körbeutazza a világot, vagy családról álmodik? A karrierjében való előrelépés az, ami igazán mozgatja, vagy a sportban szeretne elérni valamit? Minden kis válasz egyre közelebbi képet mutat nekünk arról, aki velünk szemben ül, és sokat elárul róla. Néhány játékosnak tűnő kérdés is elég ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a személyisége megismeréséhez, megismerjük értékrendjének és világnézetének alapjait, megtudjunk egyet s mást a legnagyobb vágyairól. Ha pedig minden jól alakul, lesz még időnk bőven mindezt kifejteni.