Te + Én

Ezekről a dolgokról nem szívesen beszélnek a férfiak a párjuknak

Nem titok, hogy mindenkinek vannak olyan témái, amelyeket inkább kerül, mintsem őszintén kelljen beszélni róla. A különböző kutatások szerint a férfiak és a nők más és más dolgokról szeretnek, illetve nem szeretnek beszélni mág akkor sem, ha egyébként nem is olyan „ciki”, de a teljes őszinteség miatt mégis furcsa lehet. Íme ezekről a dolgokról nem szívesen beszélnek a férfiak a párjuknak -–és talán akkor is csak nehezen, ha tökéletes a bizalom és az őszinteség közöttük.

Testkép

A férfiak jellemzően nem beszélnek arról, hogy elégedettek-e, vagy sem a saját testükkel, legfeljebb azt említik meg, hogy egy kicsit fogyniuk kellene. És általában arról sem beszélnek, hogy zavarja-e őket, ha a párjuk meghízott, ha a kapcsolatuk alatt egy kicsit megnőtt a combjuk vagy a derekuk kerülete, mert nem akarják megbántani még akkor sem, ha nekik esetleg más az ideáljuk, és a partnerük alakja is más volt, mikor összejöttek.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Munkahelyi drámák

A férfiak sokszor nagyon büszkén viselkednek, és nemigen mesélnek azokról a problémákról, drámákról, amelyek ezt a büszkeséget megsérthetik. Érdemes lehet rákérdezni, ha úgy látjuk, hogy valami gond van, mert ez könnyen párkapcsolati bonyodalmakat is okozhat.

Düh és szomorúság

Az érzelmeikről is nehezebben beszélnek a férfiak, mint a nők. Minden bizonnyal észrevehető, ha a párunk dühös vagy szomorú – kérdezzük meg tőle, mi történt és hogy hogyan segíthetünk.

Gyerekkori traumák

A gyerekkorunkról sokan csak azokat a történeteket meséljük el, amelyekre szívesen emlékszünk vissza – általában a férfiak sem szívesen ecsetelik, hogy milyen traumák és drámák érték őket akkoriban. Egy komolyabb beszélgetés révén felhozhatjuk a saját megrázó történetünket, amivel talán elérhetjük, hogy a párunk is meséljen valamit. Így jobban megérthetjük egymást, közelebb kerülhetünk és mélyebb érzelmi kapcsolat alakulhat ki közöttünk.

Párkapcsolati bizonytalanság

A legjobb haveruk valószínűleg hamarabb megtudja, hogy bizonytalan a párunk a kapcsolatunkat illetően, mint mi – ha neki beszél ilyesmiről. Mi olykor már csak akkor szembesülünk ezzel, amikor leültet a partnerünk, hogy „beszélni akar” és elmondja, hogy szakítani szeretne – bennünket villámcsapásként ér a hír, miközben lehet, hogy a párunk már hetek vagy hónapok óta vívódott ezzel a kérdéssel.

Pénzügyi helyzet

A felnőtt élet kemény – főleg, ha a férfi úgy gondol magára, mint a kenyérkereső, aki eltartja a családot, akire mindenki támaszkodhat, aki mindenkit megment és megvéd mindenkor. Egy rosszabb anyagi periódus vagy pénzügyi nehézségek esetén nehezen vallják be, hogy problémáik aggódtak, általában csak a végefelé bökik ki, hogy mitől olyan feszültek már hetek óta.