Te + Én

Egyedül a négy fal között: ezeket csinálják a nők, amikor senki nem látja őket

Mindannyiunknak megvan a saját titkunk, amit senkinek nem árulunk el. Olyan dolgok ezek, amik csak ránk tartoznak, mert azokban az egyedül töltött percekben csináljuk, amikor minden gátlásunkat és frusztrációnkat levetkőzzük, mert tudjuk, hogy senki nem lát. És talán még azok is meglepődnének, ha megtudnák, mit művelünk otthon, egyedül, akik azt hiszik, mindent tudnak rólunk. Amikor egyedül vagyunk a négy fal között: ezeket csinálják a nők, ha senki nem látja őket.

„Szerintem ugyanazokat a dolgokat csinálom, amikor egyedül vagyok otthon, mint mindenki más. Például ordítva énekelem a kedvenc számaimat, bugyiban táncolok, és eszemben sincs felöltözni, akár egész nap az alvós pólómban vagyok. Nem sminkelek, nem fésülködök, nem veszek melltartót. Igazi felhőtlen, szabályok nélküli szabadságot érzek olyankor” – árulta el Vera, aki lassan három éve él együtt a párjával. A 36 éves kommunikációs munkatársként dolgozó Vera elmesélte, hogy korábban egyedül lakott, ezek az apró dolgok akkor hétköznapinak tűntek. Éppen ezért most sokkal jobban értékeli azokat a lopott perceket, amikor akár egy egész napot egyedül lehet otthon. „Persze ha a párom, Zoli is itthon van, akkor sem sminkelek, vagy takargatom magam, de akkor már egy kicsit jobban odafigyelek arra, hogy mit hogyan teszek. Olyankor nincs hangos éneklés vagy felszabadult táncikálás, és a többi. Ezek az apró titkaim, vagyis szerintem minden nő titka – amiket akkor csinálok, amikor senki nem lát – magyarázta hozzátéve, hogy szerinte ez nem hazugság, mert biztos benne, hogy a párja is csinál olyan dolgokat, amiket előtte semmi pénzért nem tenne. Igaz, szerinte idővel ez egyre kevesebb.

Fotó: iStock.com/Antonio_Diaz

Fotó: iStock.com/Antonio_Diaz

Nyitott ajtók és bohócsmink

„Én olyankor nagyon el tudom engedni magam” – nevetett Kinga. A 34 éves asszisztens a mai napig egyedül él, bár már félig-meddig összeköltöztek a barátjával. Amikor egyedül van otthon, ő is szívesen flangál fehérneműben, vagy sminkeli ki magát úgy, ahogyan máskor sosem. „Mindenfélét kipróbálok, néha még én is megijedek, amikor tükörbe nézek, de szerintem jó móka. És van még egy titkom. Ha egyedül vagyok, a szobában eszem, a tévé előtt. Akár kézzel is, mint egy kismalac. Mivel úgysem hallja senki, olykor hangosan büfizek is egyet, és igen, kipiszkálom a fogaim közül a maradékot, ha úgy alakul” – vallotta be Kinga, szemmel láthatóan cseppet sem szégyellve, hogy felvállalja valós, emberi mivoltát. „Nincs is ezen mit szégyellni – vágott közbe Réka. – Az egyik legnagyobb szabadság egyedül lenni otthon, akár párkapcsolatban élünk, akár egyedülállók vagyunk. Rendetlen vagyok és hangos, és olyankor szerintem soha nem csukom be a vécéajtót sem…” – avatott be a titkába a 32 éves menyasszony. Szerinte ha a vőlegénye megtudná, milyen „lányos” dolgokat csinál egyedül, bár akkor is elvenné, biztosan meglepődne. Mert jól ismerik egymást, és sok apró titokról hullt már le a lepel közöttük, de például a nyitott vécéajtó azért mindkettejüknek „sok” lenne.

Fotó: iStock.com/S_Chum

Fotó: iStock.com/S_Chum

Hangosan kimondott gondolatok

„Bár tudom, hogy ezzel főként magamat csapom be, de amikor senki nem lát, nassolok, viszont soha nem vallanám be, hogy olykor alig várom, hogy a kanapén elnyúlva megegyek egy fél tábla (na jó, egy egész tábla) csokit – árulta el Anna, majd folytatta. – Emellett rendszeresen magamban beszélek vagy a tükör előtt, vagy anélkül. Elképzelek egy jelenetet mondjuk a főnökömmel, vagy valakivel, akit nem kedvelek és kipróbálom, hogy miket mondanék neki, ha ő azt mondaná, hogy… blablabla. Szóval ilyen képzeletbeli beszélgetéseket gyártok. Ó, és felpróbálok egy csomó ruhát, amit egyébként nem hordok, amolyan mini divatbemutatót tartok magamnak” – sorolta.