Te + Én

Ezt az egy dolgot minden nőnek magának kell megtennie a párkapcsolatban is

Van egy dolog, amit meg kell tanulnunk ahhoz, hogy boldogok legyünk – akár egyedül élünk, akár párkapcsolatban. Mert enélkül az egy dolog nélkül így is, úgy is nehezebb lehet az életünk.

Akár egyedülállók vagyunk, akár párkapcsolatban élünk, van egy dolog, amit minden nőnek meg kell tanulnia egyedül megtenni, ez pedig nem más, mint az öngondoskodás. Vagy ha úgy tetszik, azt is mondhatjuk, hogy meg kell tanulnia minden nőnek, hogy független legyen – akár egyedül éli az életét, akár a szerelmével.

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Könnyebb mondani, mint megtenni?

Meglehet. Jó lenne már tizenévesként, de legkésőbb a húszas éveinkben megtanulni, hogy hogyan legyünk függetlenek, hogyan éljünk teljes életet egyedül – és később kapcsolatban. Sokan vannak, vagyunk, akik kellemetlenül érezzük magunkat, ha valamit egyedül kell csinálnunk, amit mások általában párosan szoktak. Pedig fontos lenne megtanulnunk, elfogadnunk, hogy egyedül lenni nem „ciki”, hanem ugyanolyan természetes, mint kettesben, sőt. A függetlenség, az egyedüllét a párkapcsolatokon belül is fontos, ahhoz, hogy a felek egyenrangúak legyenek, ez a függetlenség, az „egyedül lenni tudás” szinte létszükséglet. Arra, hogy ismerjük önmagunkat, minden helyzetben fontos, egyedül ugyanannyira, mint amikor a párunkkal osztjuk meg az életünket.

Öngondoskodás

Úgy is nevezhetjük, hogy meg kell tanulnunk magunkról gondoskodni – fontos, hogy tudjuk, mitől leszünk jobban, mire van szükségünk, hogy jól legyünk. És ehhez nem kell más, ehhez csak mi magunk kellünk. Ezért is érdemes minél hamarabb kitapasztalnunk, hogy mi az, ami kikapcsol, megnyugtat, feltölt bennünket. Amitől visszanyerjük az erőnket, az energiánkat, hogy után újból teljes emberként legyünk önmagunk – egyedül vagy párkapcsolatban.