Te + Én

Takaréklángon ég a házasságunk? Így éleszthetjük fel a tüzet

Időről időre tennünk kell azért, hogy felpezsdítsük a házasságunkat, és ha nem is mindig szeretnénk a legmagasabb fokozaton égni, jó, ha vissza tudunk találni olykor a romantikához.

Az évek múlásával természetes, hogy a kapcsolat is átalakul. Akik régóta vannak együtt, nemcsak az örömökben osztoznak, de azt is tudják, hogyan kell kitartani egymás mellett a nehézségekben, együtt úrrá lenni a problémákon. Ez megerősíti a kapcsolatot, de nem mindig menti meg a fásultságtól. Vajon mit tehetünk, hogy ne csak a rutinok uralják a hétköznapokat, hanem újra és újra értékelni tudjuk egymást is?

Beszélgessünk

Pontosabban: beszélgessünk nem hétköznapi témákról. Olyasmiről, ami foglalkoztat minket, de nem kapcsolódik szorosan a gyakorlati dolgokhoz. Kultúra, spiritualitás, természet, zseniális ötletek, amelyekből meggazdagszunk – bármi megteszi, ami egy kicsit megmozgat és kizökkent a hétköznapokból, az aktuális teendőkkel kapcsolatos, kötelező körökből.

unsplash.com/Sarandy Westfall

Fotó: unsplash.com/Sarandy Westfall

Találjunk alkalmat a vidámságra

Vajon mikor nevettünk utoljára? És mikor nevettünk utoljára együtt? A nevetés gyógyít, felszabadít és összekovácsol, mégis könnyen elefeledkezik róla az ember. Ha egy kis katalizátorra van szükségünk a vidámsághoz, akkor például nézhetünk vígjátékokat akár otthon, akár moziban vagy színházban. Ez pedig jó alkalmat teremt egy izgalmas randihoz is.

Randizzunk

A kapcsolatnak sokszor már az is új lökést ad, ha kimozdulunk a négy fal közül és közös programokat szervezünk. Tervezhetünk valami olyasmit, amit még nem próbáltunk, ellátogathatunk olyan helyekre, ahol még nem jártunk. Így felfrissülhetünk testileg és lelkileg is, miközben felidézzük megismerkedésünk kezdeti pillanatait és varázsát. A legjobb, ha rendszeresn szervezünk ilyen találkozókat, amelyhez felváltva találjuk ki a programot.

unsplash.com/Almos Bechtold

Fotó: unsplash.com/Almos Bechtold

Távolodjunk el egy kicsit

Persze, nem a lelki távolságra gondolunk, de fizikailag olykor érdemes egy kicsit különválnunk egymástól. Az együtt töltött idő mellett arra is szükség van, hogy a párunk nélkül, egyedül vagy a barátainkkal szervezzünk programot. Jó, ha mindkettőnknek lehetősége van arra, hogy egy napot, egy estét kivegyen magának, amikor feltöltődhet. Ez a távolság segít abban, hogy az ember sokkal jobban értékelje mindazt, amilye van, beleértve a párját és a kapcsolatot is.