Te + Én

4 jel, hogy még nem vagyunk túl az előző szakításon, és ne kezdjünk bele egy új kapcsolatba

Egy kapcsolat végét meg kell gyászolni – nem ajánlott azonnal egyik kapcsolatból a másikba ugrálni, mert így csak elodázzuk a fájdalomérzetet, és eltemetjük az érzéseinket, ahelyett hogy megélnénk őket. Ebből a 4 jelből biztosan tudhatjuk, hogy még nem vagyunk túl az előző szakításunkon, és nem készültünk fel egy újabb szerelemre.

Még mindig friss a szakítás

Az egyik legjobb jelzés arra, hogy kipihentük-e már a szakítást, az idő – közhely, de az idő mindent begyógyít, ezért adnunk kell magunknak belőle arra, hogy képesek legyünk lezárni a kapcsolatunkat. Ha nemrég szakítottunk, akkor még biztosan nem vagyunk készen egy új szerelemre, és érdemesebb egy kicsit magunkkal foglalkozni, és nem rögtön keresni a nagy őt.

Fotó: iStock.com/iodrakon

Fotó: iStock.com/iodrakon

Nincs rendben az önbizalmunk

Még egy közös megegyezéssel történt szakítás is komoly problémákat okozhat az önbizalmunk terén. Egészen addig, amíg nem vagyunk rendben a saját önértékelésünkkel, nem fogunk tudni egészséges kapcsolatot kialakítani valaki mással, mert tőle várjuk majd folyton a megerősítést. Először szeressük meg újra magunkat, aztán szeressünk egy másik férfit!

Még mindig nem tudjuk elengedni az exet

Ha folyton rá gondolunk, és nem bírjuk kiverni a fejünkből, akkor bizony még mindig szerelmesek vagyunk, és nem fair senkivel szemben sem, hogy így kezdjünk neki egy kapcsolatnak. Ha minden egyes nap eszünkbe jut a férfi, és képtelenek vagyunk nem gondolni rá, akkor még nem készültünk fel egy újabb szerelemre.

Nem engedjük át magunkat az érzéseinknek

Egy szakítás fáj. Felesleges úgy tenni, mintha nem így lenne, és elnyomni pedig nem túl egészséges, ráadásul nem is visz minket előbbre. Meg kell élnünk a rossz érzéseket is ahhoz, hogy aztán be tudjuk fogadni a jókat, és kitisztítsuk a lelkünket. Ha elnyomunk mindent, annak nem lesznek jó következményei.