Te + Én

Ezek a jelei, hogy már nem vagyunk szerelmesek a párunkba

A szerelem, a párkapcsolat nem egyszerű, sajnos nem olyan könnyű, mint ahogyan a filmekben látszik. Amikor felszáll a lila köd és elmúlik a kezdeti mámor, olykor előfordul, hogy rájövünk, nem is vagyunk szerelmesek, vagy hogy jobban bosszant a párunk, mint ahogy azt az elején hittük. Van, akinél ennek felismeréséhez évek kellenek, mások néhány hónap alatt rájönnek, hogy tévedtek. (És persze vannak, akiknél a szerelem tényleg örökké tart.) Mutatjuk: ezek lehetnek a jelei, hogy már nem vagyunk szerelmesek a párunkba.

Megváltozhat a kettőnk közötti kommunikáció, vagyis egyszer csak arra eszmélünk, hogy már nem beszélgetünk olyan sokszor és olyan mély és komoly témákról, mint a kapcsolatunk elején. Sokkal inkább a mindennapos dolgok, problémák jönnek csak elő. Ehhez kapcsolódhat, hogy már nem érintjük meg egymást olyan gyakran, egyre kevesebb kettőnk között a spontán ölelés, csók, puszi és a többi.

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Fotó: iStock.com/yacobchuk

Ha megfigyeljük a gondolatainkat, az akár egymással, akár másokkal folytatott beszélgetéseinket, arra leszünk figyelmesek, hogy egyre többször mondjuk azt, hogy „én” vagy „te”, és talán már csak elvétve használjuk a többes számú „mi” személyes névmást. Nem beszélve arról, hogy a közösen töltött időnk az többnyire otthon van, és többnyire tévézéssel telik, vagy a telefonunk nyomkodásával, de nem egymással foglalkozunk közben. Randizni sem igen szoktunk, a közös programok és tervek valahogy háttérbe szorultak.

Szakítás vagy mentés?

És ha ehhez még jó sok vita és veszekedés társul, főleg, ha a „rosszabb” fajtából, akkor talán már egyértelmű számunkra, hogy ennek a kapcsolatnak sajnos lassan vége lehet, ha nem teszünk érte semmit. Merthogy, ha úgy látjuk, megéri, érdemes lehet vele foglalkozni, és tenni azért, hogy ne a szakítás legyen a következő állomás, hanem újra egymásra találjunk.