Te + Én

Élvezzük az egyedüllétet akkor is, ha párkapcsolatban élünk

Mások vagyunk, más igényekkel: egyesek kevesebb, mások több énidőt igényelnek. Van, aki szeret egyedül lenni, még ha párkapcsolatban is van, törekszik arra, hogy minél több olyan programot szervezzen magának, amikor egyedül lehet, párja nélkül. Mások pedig minden percüket a partnerükkel töltenék. Pedig mindenkinek szüksége van valamennyi énidőre, még ha ezt az igényét nem is ismeri fel. Mutatunk néhány ötletet: így élvezhetjük az egyedüllétet, ha párkapcsolatban élünk.

Mindenkinek szüksége van egy kis nyugalomra, pihenésre, feltöltődésre – vagyis arra a bizonyos énidőre, amit a saját maga örömére tölthet el azzal, ami a legjobban kikapcsolja. Még azoknak is szükségük van erre, akik párkapcsolatban élnek, és a kapcsolat boldog. Az egészséges, harmonikus együttlétekhez ugyanis elengedhetetlen, hogy a felek jól érezzék magukat a szakemberek szerint.

Fotó: iStock.com/andreusK

Fotó: iStock.com/andreusK

Legyünk egy kicsit önállóbbak

Ne aggódjunk azon, vajon mit szól a párunk, ha nélküle megyünk el szórakozni, vagy egy-egy olyan programra, ahová akár együtt is mehetnénk. Ha szeretnénk egyedül menni egy kiállításra, vagy a barátnőinkkel találkoznánk, mondjuk meg a partnerünknek, hogy ez nem ellene szól, nincs semmi baj, csak most szükségünk lenne egy óra énidőre. Ez az egészséges önzés a kapcsolat javára fordítható, hiszen ha jól érezzük magunkat, ha feltöltődünk, akkor a párunkkal töltött idő is értékesebb, hatékonyabb lehet.

Ne érezzük kellemetlennek

Ha sikerül néhány órát szabaddá tennünk saját magunk számára, akkor használjuk ki, és töltsük olyasmivel vagy olyasvalakivel, ami/aki kikapcsol bennünket. Menjünk olyan helyre, ahol tudunk pihenni, ahol sikerülhet feltöltődnünk. Adjunk esélyt magunknak, hogy magunkkal is foglalkozhassunk. És ne érezzük kellemetlennek, ha erre van igényünk, miközben szeretjük a párunkat.