Te + Én

Apróságnak tűnő, mégis nagyon fontos gesztusok, amik elmélyítik a párkapcsolatunkat

Egy hosszú távú párkapcsolatban a hétköznapok apró-cseprő dolgai idővel elhalványíthatják a romantikát és a szenvedélyt, de fontos lenne, hogy ne hagyjuk kikopni az olyan gesztusokat, amelyektől a szerelmünk vibráló és izgalmas marad.

Egy kis figyelmesség

Néha azzal tudjuk a legjobban kifejezni azt, hogy szeretjük a másikat és törődünk vele, hogy leveszünk a válláról valamilyen terhet. Ez lehet egy elintézendő ügy, amiben helyette járunk el, vagy a kedvenc vacsorája egy nehéz nap végén. Ha pedig adunk, kapni is fogunk.

Megkérdezni, milyen napja volt

Lehetett bármilyen borzalmas is a napunk a munkahelyünkön, amikor hazaérünk, és hozzábújunk kedvesünkhöz, az mindenért képes kárpótolni. Ha látjuk párunkon, hogy nincs jókedve, érdeklődjünk, mi a baj, és hagyjuk, hogy kibeszélje magából – olykor ennyi is elég ahhoz, hogy lesöpörje magáról a terhet.

Fotó: unsplash.com/ParkerWhitson

Fotó: unsplash.com/ParkerWhitson

Egy hosszú ölelés

Persze olykor nem kellenek szavak. Van, hogy sokkal többet ér egy szoros, bizalmat és szeretetet árasztó ölelés, amely azt súgja párunknak: most már itthon vagy, és én mindig melletted leszek.

Kézen fogva sétálás

A kapcsolat elején még olyan természetes a kézfogás, aztán idővel valahogy megfeledkezünk róla. Pedig ez a szokás nagyon kedvesen jelzi az összetartozást, és fenntartja a lángot – bármikor, amikor lehetőségünk van rá, kapjuk el párunk kezét!

Kedves bókok

Gondoljunk csak bele, mennyire balzsamozza a lelkünket, amikor kedvesünk megjegyzi, milyen csinosak vagyunk – ugyanígy neki is nagyon jólesik, ha megdicsérjük valamiért, vagy csak egyszerűen megköszönjük neki, hogy mellettünk van. A kedvességnek szinte természetfeletti ereje van.