Te + Én

A boldog párok 5 meglepően egyszerű, hétköznapi szokása

A hosszú távú kapcsolatok kiegyensúlyozottságát és boldogságát olykor igen nehéz elérni. Sokan nem is foglalkoznak eleget a párjukkal, illetve a kapcsolatuk érdekességének és izgalmasságának a fenntartásával. Egyértelműnek és magától értetődőnek hiszik, holott cseppet sem az. Dolgozni kell rajta, közösen. Szerencsére vannak olyan párok, akik ezt jól tudják, és minden nap tesznek azért, hogy egy egészséges és harmonikus kapcsolatban éljenek egymással. Mutatjuk, mi a boldog párok 5 furcsa, hétköznapi szokása.

Közös programokat szerveznek

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a hétköznapi teendők és a munkájuk miatt otthon már nem mozdulnak meg, nem tesznek erőfeszítéseket a párjukért, a kapcsolatukért, mert túl fáradtak hozzá. A boldog párok ezzel szemben nagyon jól tudják, hogy a közös programok fontosak és mindent megtesznek azért, hogy legyenek is ilyen közös időtöltések. Akár egy közös főzés vagy filmezés révén, de együtt legyenek.

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Megosztott házimunka

Egy tanulmány is alátámasztotta már, hogy azok a párok, akik megosztják egymás között a házimunkát, boldogabbak és kiegyensúlyozottabb életet élnek, mint azok a párok, ahol a házimunka nagy része (vagy az egésze) egy emberre marad (többnyire a nőkre). Érdemes ezen elgondolkozni és megpróbálni elosztani egymás között, próbaképp például egy hónapra. Aztán átbeszélni, újragondolni, esetleg másképp elosztani.

Rendszeresen, őszintén beszélgetnek

Nemcsak a hétköznapi dolgokról, problémákról váltanak néhány szót, de komolyabb dolgokról is beszélgetnek. Rendszeresen és őszintén. Nem szükséges minden nap, de nem szabad félni a nagyobb témáktól, sőt, fontos, hogy ezekről is beszéljünk, megtudjuk, hogy a másik mit gondol, mit érez, és a többi.

Egészséges vitáik vannak

A boldog párkapcsolat nem arról szól, hogy a felek minden egyes pillanatban békében és nyugalomban vannak egymással – mindenhol vannak problémák, amiket meg kell oldani. Csakhogy a boldog párok másképp élik meg ezeket a vitás helyzeteket. Veszekedéseik egészségesek, nem vádaskodnak, nem fenyegetőznek, és törekszenek a kompromisszumos megoldásokra.

Naponta többször egymáshoz érnek

Rendszeresen, spontán megölelik, megcsókolják, megsimítják egymást. Adnak egymásnak puszit, kedves szavakat és érintéseket. Ez többek között csökkenti a stresszt, és persze közelebb viszi egymáshoz a két felet.