Te + Én

Észrevétlen hibák, amiket még a boldog párok is elkövethetnek

Minden bizonnyal ismerünk olyan párokat, akikről messziről látszik, hogy mennyire boldogok. Ha szerencsések vagyunk, éppen mi vagyunk ilyen kapcsolatban. Egyszerűen mindennap tökéletesnek látszik minden nap – aztán valahogy mégis kavics kerül a gépezetbe, és valami észrevétlenül elromlik. Sajnos tökéletes párkapcsolat nem létezik, és ahhoz, hogy boldogok és szerelmesek maradjunk sokáig, nem szabad ellustulni, nem szabad megszokottnak és természetesnek venni a párunkat. A szakértők szerint ezek lehetnek azok az észrevétlen hibák, amiket még a boldog párok is elkövethetnek.

„A problémák egy kapcsolatban nem feltétlenül jelentenek bajt, sőt, kifejezetten jót tehetnek nekünk – magyarázta Sara Stanizai családterapeuta. – Viszont vannak olyan problémák, amiket észre sem veszünk, többek között talán azért, mert figyelmetlenek vagyunk” – tette hozzá. Szerinte ezeket a hétköznapi kihívásokat előbb fel kell ismerni, majd kezelni kell a problémákat, a folyamatos jelenlét a párkapcsolatban előreviszi, segíti és kiegyensúlyozottabbá teszi azt. „Az egészséges, boldog párkapcsolatok elviselik a konfliktusokat, sőt, közelebb kerülhetnek a párok egymáshoz.” A szakértők szerint ezek lehetnek azok az észrevétlen hibák, amiket még a boldog párok is elkövethetnek.

Fotó: Unsplash/ Adriana Velásquez

Fotó: Unsplash/ Adriana Velásquez

Túlzott elkényelmesedés. Annyira megszoktuk már egymást, hogy nem teszünk energiát a kapcsolatunkba.

Családtagok jelenléte. Természetesen az nem baj, hogy a rokonok is részei az életünknek, de ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túlzottan jelen az életünkben.

Túlgondoljuk az üzeneteket. Olykor beleeshetünk abba a hibába, hogy az egyes szavak, kifejezések miatt túlságosan aggódunk, amikor azok teljesen ártalmatlanok.

Nem beszélünk a pénzről. Valahogy nem kerül szóba. Pedig fontos, hogy a komolyabb, súlyosabb témákat is megbeszéljük, akármilyen nehéznek vagy bonyolultnak tűnik.

Nem veszünk tudomást a problémáról. A szőnyeg alá seperjük az összes kellemetlenséget. Pedig érdemes idejében kezelni azokat, ahelyett hogy csak elhalasztjuk és elodázzuk.