Te + Én

Vegyük fel a kapcsolatot a régi barátainkkal: mutatjuk, hogyan csináljuk

Annak ellenére, hogy a közösségi média megjelenésével úgy érezhetjük, hogy a „barátként” számon tartott ismerősökkel valamilyen kapcsolatban vagyunk, ha a szívünkre tesszük a kezünket, beláthatjuk, hogy valójában nincs valódi kapcsolat közöttünk, csak valami felületes, esetleg havonta egy lájkkal megerősített valami. A régi, elveszett barátokról így tudhatunk ezt-azt, de hogy valóban mi van velük, azt csak akkor tudhatjuk meg, ha beszélünk velük. Vegyük fel a kapcsolatot a régi barátainkkal: mutatjuk, hogyan csináljuk!

Írjunk rájuk

Ne misztifikáljuk túl a dolgot, a legegyszerűbb, ha csak úgy írunk nekik egy üzenetet, amiben megkérdezzük, hogy mi van velük, hogy vannak, és persze hogy van-e kedvük találkozni, beszélgetni. Nem kell túlragozni, legyenek lényegre törőek, de ne tolakodóak. A válaszból pedig tudni fogjuk, hogy ő is szeretne-e találkozni, vagy valamiért nem ér rá, nem tudjuk összehozni.

Ha a régen látott, elveszett barátunk pozitív választ ír, és benne van a találkozóban, ne szervezzük túl a dolgot. Üljünk be valahová egy kávéra, ha megy a beszélgetés, rendelhetünk egy szelet sütit vagy üdítőt is – az idő úgyis eltelik. A lényeg, hogy olyan helyen találkozzunk, ahol van módunk beszélgetni, hiszen valószínűleg lesz is miről.

Fotó: iStock.com/YakobchukOlena

Fotó: iStock.com/YakobchukOlena

Jó ötlet, ha küldünk a régi barátunknak egy régi képet, amin nevetünk, ami számunkra fontos, ami rólunk szól – ezzel feleleveníthetjük, hogy milyen jók is voltak azok a bizonyos régi, szép idők, és elképzelhető, hogy szívesebben mond igent a találkozóra.

Félreértések elkerülése végett

Elképzelhető, hogy egy félreértés, nézeteltérés vagy vitás helyzet miatt nem beszélünk már egy ideje. Ha szeretnénk ezt tisztázni és rendezni a kapcsolatunkat, akkor jelezzük ezt is az üzenetben, amit írunk. Ebben az esetben se köntörfalazzunk, és ne kezdjük újra a régi nótát. Mutassuk meg, hogy mi már elengedtük azt az ügyet, mi már nem foglalkozunk vele, viszont hiányzik nekünk a régi barát, akivel jó lenne újra nagyokat nevetni és beszélgetni.