Te + Én

Készen állunk az összeköltözésre? Ezek a jelei, hogy belevághatunk!

Az, hogy szeretnénk, még nem jelenti azt, hogy kellene is – legalábbis nem feltétlenül, mivel az összeköltözés óriási lépés, és nem érdemes elsietni. Ezek a jelek azonban tisztán mutatják, hogy a kapcsolatunk megérett a következő lépésre, és egészen nyugodtan összebútorozhatunk a párunkkal, ha mindketten szeretnénk.

Közös cél felé haladunk

Ha mi már az esküvőt tervezgetnénk, a másik pedig az összeköltözést is csak átmeneti megoldásnak tekinti, tegyük fel, a pénzszűkére, akkor nem fogunk jól járni, ha összebútorozunk. Mindenképpen ugyanúgy kezeljük a kapcsolatot, és ugyanazokra az elköteleződésekre is legyünk készek, mint a másik, különben nagyot koppanhatunk.

Rendesen átbeszéltük

Könnyű nagy lelkesedéssel kimondani, hogy mi márpedig együtt fogunk lakni – de addig nem érdemes belevágni, amíg át nem beszéltünk minden lehetséges forgatókönyvet, és le nem tisztáztuk, hogy biztosan mindketten ezt akarjuk. Mindkét félnek ugyanannyira benne kell lennie, különben úgy érezhetjük, hogy ez csak egyoldalú döntés volt.

Fotó: iStock.com/ oneinchpunch

Fotó: iStock.com/oneinchpunch

Megbízunk a másikban

Talán mondani sem kellene, de azért érdemes tudatosítani: csak akkor szabad összebútoroznunk, ha megbízunk a másikban. Ha a párunk vagy a párunk közeli barátai megbízhatatlanok, akkor bizony elég kockázatos minden ingóságunkat egy háztartásba helyezni. Tudnunk kell, hogy nem maradunk egyedül az albérletfizetéssel, és nem marad ránk a rezsi egésze.

Döntés, és nem kötelesség

Néha egy kapcsolatban úgy érezzük, hogy lassan már ideje továbblépnünk – ezért egyértelműnek tűnhet az összeköltözés, mint a következő lépcsőfok. De csak akkor vágjunk bele valóban, ha nem azért döntöttünk így, mert a környezetünk nyomást gyakorolt ránk, vagy mert úgy érezzük, hogy most már ciki külön lakni – sőt, az is rossz ok, hogy sokkal kényelmesebb egy háztartásban élni, mint ingázni ide-oda. Azért költözzünk össze a másikkal, mert szeretnénk vele lakni, semmi más indok nem játszik!