Te + Én

5 kényes dolog, amit tisztáznunk kell, mielőtt összeházasodunk valakivel

A házasság nagyon fontos lépés két ember életében, ezért nem érdemes úgy belevágni, hogy nem ismerjük a másikat kívülről-belülről. Pontosan ezért fontos az, hogy az alábbi öt kérdést még azelőtt tisztázzuk a párunkkal, mielőtt az oltár elé vonulunk – hiszen ezek olyan fontos dolgokat hozhatnak felszínre, amelyek lehet, hogy véget is vethetnek a kapcsolatnak.

1. Hány gyereket szeretnénk?

Lehet, hogy mi óriási családra vágyunk, a párunk viszont egy lurkóval is megelégszik – vagy éppen fordítva, mi nem tudjuk rávenni magunkat, hogy sokat szüljünk, a férfi viszont igazi olaszos famíliát képzel el magának. Ez egy olyan probléma, amit soha nem fogunk tudni megoldani, hacsak nem találunk egy mindenki számára elfogadható középpontot – de ezt érdemes a házasság előtt megtenni.

2. Mennyire szólnak bele a szülők az életünkbe?

Lehet, hogy mi közel állunk a szüleinkhez, és nagyon szeretnénk, ha az édesanyánk rendszeresen átjárna hozzánk, a párunk viszont látni sem akarja a családot, csak a közös ünnepeknél. Fontos, hogy ebben dűlőre jussunk, ugyanis egy túlságosan ragaszkodó anyós megmérgezheti a kapcsolatot, ha a pár egyik fele egyáltalán nem vevő a szoros kapcsolatra.

Fotó: iStock.com/proud_natalia

Fotó: iStock.com/proud_natalia

3. Fontos számunkra a vallás?

Ebből szerencsére az idő múlásával egyre kevesebb konfliktus adódik, de még mindig könnyen lehet, hogy egyikünk sokkal vallásosabb, mint a másik, vagy éppen teljesen különböző vallásban hisz. Ha a pár egyik vagy mindkét tagjának fontos a hite, akkor ennek tisztázása egy komoly mérföldkő lehet a kapcsolatban.

4. Hogyan fogjuk megoldani a pénzproblémákat?

Van, aki szeret külön kasszán maradni házasság után is, de van, aki a közös kasszát preferálja – ezért olyan fontos, hogy megbeszéljük a másikkal, mik a preferenciái. A pénzügyeken nagyon csúnyán lehet veszekedni, ezért fontos, hogy előre megbeszéljük, ki hogyan áll a témához, hogy biztosan ne legyen komoly vita belőlük.

5. Mennyi külön töltött időre van szükségünk?

Ha egy ideje már együtt élünk, biztosan kitapasztaltuk már, hogy a másiknak mennyi külön töltött időre van szüksége – de azért nem árt tisztázni, hogy senki ne érezze elhanyagoltnak magát, és senki ne érezze úgy, hogy megfullad a házasságban. Mindenkinek más mennyiségű énidőre van szüksége, ezen nem érdemes aggódni, de fontos előre megbeszélni, hogy ne legyenek félreértések.