Te + Én

7 dolog, amit a boldog párok tesznek egymásért minden kérdés nélkül

Az egészséges és boldog párkapcsolat nem csak úgy van, azért tenni kell mindennap. A felek azonban nem várnak arra, hogy a másik megkérje őket, hogy tegyenek érte, az valahogy természetes, mint a légzés. És ha tesznek a másikért bármit, azért nem várnak külön köszönetet – azért teszik, mert az mindkettejüknek jólesik. Csak azért, mert szeretik egymást. Íme 7 dolog, amit a boldog párok tesznek egymásért minden kérdés nélkül.

Megmondják, hol vannak, mit csinálnak

Bármi is történik velük, amiről úgy gondolják, érdekes vagy fontos lehet a másiknak, arról legalább egy üzenetet írnak. Vagy megírják, éppen hol vannak, mit csinálnak. Nem azért, mert így egyeztek meg, mert ez kötelező, mégis megteszik, mert úgy érzik jól magukat.

Megdicsérik egymást

Nem valótlan bókokat mondanak, de találnak egymásban valamit, amit megdicsérhetnek. Valamit a külsejükön, a mozdulataikban, a viselkedésükben. És ezt őszintén el is mondják a másiknak.

Fotó: Unsplash/ Toa Heftiba

Fotó: Unsplash/ Toa Heftiba

Meglepik egymást

Ha nem is mindennap, de olykor-olykor meglepik egymást kisebb ajándékokkal – csak úgy. Egy szelet süti, egy tábla csoki, egy mozijegy vagy egy finom vacsora. Így is kifejezik, hogy a másik eszükbe jutott, hogy szeretik a másikat.

Önzetlenek egymással

Az utolsó falatot is odaadják egymásnak, még ha az a kedvenc részük is az ételből. Önzetlenek, és nem várnak cserébe semmit. Egyszerűen szeretik egymást, és ezért mindent megtesznek egymásért.

Elmondják az érzelmeiket, gondolataikat

Bármit is gondolnak vagy éreznek, azt megosztják egymással. Őszintén beszélgetnek mindenről, nincsenek tabuk közöttük.

Sokszor mondják: köszönöm

Idővel lehet, hogy sok minden egyértelműnek és elvárhatónak tűnik, a boldog párok mégsem felejtik el azt mondani a másiknak, hogy „köszönöm”, ha az tesz valamit értük vagy segít nekik.

És azt is, hogy szeretlek

Nem felejtik el azt sem elmondani egymásnak, hogy „szeretlek”. Hiába tudja, érzi a másik, hogy ez így van, tudják, hallani mégis jobban esik, és náluk ez amúgy is olyan természetes.