Te + Én

Az igaz barátság ereje: ezek a jelei, hogy valaki örökké kitart mellettünk

Az igaz barátság kiáll minden próbát, jóban és rosszban is egymás mellett vagyunk, támogatjuk a másikat. És minél hosszabb ideje vagyunk egymás életének részei, a barátság úgy mélyül, úgy lesz egyre valódibb. Előfordulhat, hogy az életünk úgy alakul, hogy egy ideig nem találkozunk, nem látjuk egymást, talán nem is hallunk a másik felől. De amikor újra találkozunk, úgy folytatjuk, mintha tegnap váltunk volna el. Ilyen (is) az igaz barátság ereje: ezek a jelei, hogy valaki örökké kitart mellettünk.

Minőségi beszélgetések

A barátainkkal mindenről tudunk beszélni és mindent meg tudunk beszélni. Nemcsak a felületes hétköznapi dolgokat, de a fontos és komoly témák sem okoznak gondot. Őszinték vagyunk egymáshoz és meghallgatjuk a másikat. Ha nem értünk egyet, az sem számít, hiszen nem lehetünk (mindenben) egyformák – de ez mit sem számít a barátságunk szempontjából.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Fotó: iStock.com/Ridofranz

Egymás iránti tisztelet

És ha már az eltéréseket említettük: az igazi barát nem szeretné, hogy megváltozzunk, hogy mindenben ugyanolyanok legyünk, mint ő. Nem egy hasonmást keres a másikban, hanem meglátja az egyéniséget, és úgy fogad el és tisztel bennünket, ahogy, amilyenek vagyunk, a megváltoztatás mindenféle szándéka nélkül.

Megosztják egymással az élményeiket

Nem dicsekvésből, inkább csak azt szeretnék, hogy a barátjuk is lássa, milyen jól érzik magukat, és szeretnék, ha a másik is részesülne abból a jókedvből és örömből. De ha lehet, mégis inkább arra törekszenek, hogy együtt éljenek át minél több élmény, hogy minél több közös emlékük legyen.

Foglalkoznak egymás érzéseivel

Az igaz barátok örülnek egymás sikereinek, és támogatják egymást, ha kudarc ütötte fel a fejét. Sosem túl elfoglaltak vagy fáradtak ahhoz, hogy támogassák egymást, mindig lehet rájuk számítani. Segítenek egymásnak, és kiállnak egymás mellett jóban és rosszban is.